Košarka

Zdovc: "Momci su to izdržali i zbog toga im svaka čast"; Nazor: "Nismo imali odgovora na njihovu agresivnu obranu"

Sportnet • nedjelja, 18.02.2018.
Zdovc: "Momci su to izdržali i zbog toga im svaka čast"; Nazor: "Nismo imali odgovora na njihovu agresivnu obranu"
Foto: FaH

Pobjedom protiv Cibone (86:74) u finalu Kupa Krešimira Ćosića, Cedevita je stigla do šestog naslova pobjednika Kupa. Zanimljivu utakmicu prokomentirala su oba trenera...

AUTOR: Jan Šneler

Vidno zadovoljan bio je nakon finalne pobjede trener Cedevite Jure Zdovc. Njegova momčad odigrala je čak 32 utakmice u 75 dana i nakon svih kriza i slabijih rezultata, osvajanje Kupa Krešimira Ćosića došao je kao melem na ranu.

"Prvo bih čestitao momcima. Drugo, rekao bih da su nam se možda malo poklopile stvari. Moramo biti realni, imali smo dan viška za odmor na ovom turniru, s tim da smo mi tijekom sezone prije imali više utakmica. Momci su to izdržali i zbog toga im svaka čast. Ja im čestitam. Oni su najviše zaslužni za taj trofej i idemo dalje", rekao je trener Cedevite za službene stranice kluba.

Jedan od najzaslužnijih za osvajanje trofeja je Amerikanac u dresu Cedevite, Will Cherry, ujedno i MVP Final Eight turnira. Cherry je u jučerašnjem finalu postigao 31 poen uz dva skoka i tri asistencije.

"Naravno da smo osvojili taj trofej. Bila je to Cedevitina košarka. Kao što sam i rekao, imali smo težak period u prošla dva tjedna, no sada smo dobili malo odmora i ponovno smo počeli igrati kako bi i trebali. Ovo večeras bila je sjajna momčadska pobjeda", dodao je Cherry kojemu je ovo, uz osvajanje ABA Superkupa, drugi trofej u dresu hrvatskog prvaka.

S druge strane, trener poražene Cibone, Ante Nazor nije bio presretan ishodom utakmice. Iako je kvaliteta na strani Cedevite, Cibona je imala priliku iznenaditi gradskog rivala u ovoj utakmici. Na kraju je nedostajalo više koncentracije u obrani i ponešto sreće.

"Čestitam Cedeviti, stručnom stožeru, igračima i upravi na tituli. Nekako su bili zreli za pobjedu u finalu. Nismo mogli kontrolirati neke stvari, nismo imali odgovora na njihovu agresivnu obranu. Držali smo se cijelu utakmicu. Moram biti ponosan na svoje dečke od igre do ponašanja na cijelom turniru", rekao je trener Cibone na konferenciji za novinare.

Jedan od onih na koje Cibona računa u svojoj budućnosti je i mladi Karlo Uljarević. Uljarević je bio sjajan u pobjedi protiv Zadra u polufinalu kada je postigao 14 koševa i dodao četiri asistencije. Jučer je bio više suzdržan te je postigao svega šest koševa.

"Treća utakmica u tri dana. Dali smo sve od sebe. Imali smo svoju šansu, imali smo 10 poena prednosti i to nismo iskoristili. Cedevita se pokazala kao bolja momčad danas i ovim putem im čestitam”, rekao je mladi Cibonin playmaker.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!