Košarka

Luka Babić bez finala, Đorđevićev Bayern ipak prejak

Branimir Korać • nedjelja, 18.02.2018.
Luka Babić bez finala, Đorđevićev Bayern ipak prejak
Foto: FaH

Bayern i Alba igrat će u finalu Njemačkog kupa. Bayern je u polufinalu bio bolji od Ulma dok je Alba potpuno razbila Bayreuth...

Luka Babić s Ulmom nije uspio proći u finale Njemačkog kupa. U polufinalu je naišao na raspoloženi i snažniji Bayern koji je slavio 84:73. Odličan nastup Đorđevićeve momčadi u drugom poluvremenu na kraju je presudio, serijom 12:4 Bayern je u 28. minuti došao do 58:50 i Ulm se više nije oporavio.

"Čestitke treneru Đorđeviću i Bayernu na zasluženoj pobjedi. Odigrali smo vrlo intenzivnu i na trenutke vrlo dobru utakmicu, dosta toga napravili smo kako treba, ali u trećoj dionici izgubili smo tečnost u napadu. Osim toga izgubili smo nekoliko lopti previše da bi mogli računati na pobjedu", istaknuo je trener Ulma Thorsten Leibenath.

Bayern su do pobjede predvodili Jared Cunningham s 22 poena i Reggie Redding s 13 poena, sedam skokova i šest asistencija. Kod Ulma Isaac Fotu ubacio je 21 poen, Ryan Thompson 12 poena, a Luka Babić za 21 minutu dodao je pet poena (1/1 za dva, 1/3 za tri) uz četiri skoka i dvije asistencije.

Lakši put do finala imala je Alba koja je s visokih 96:74 bila bolja od Bayreutha. Alba je potpuno dominirala, već u prvom poluvremenu stekla visoku prednost da bi u nastavku susreta potpuno nadigrala Bayreuth i slavila lakše od očekivanja. Berlinska momčad upisala je čak 29 asistencija i šutirala za tricu 13/25.

"Potpuno zaslužena pobjeda Albe. Izgubili smo od bolje momčadi u to nema nikakve sumnje. Od prvog poluvremena sve smo radili krivo, htjeli smo držati Albin ritam i u tome nismo uspjeli", smatra trener Bayreutha Raoul Korner.

U Albinom sastavu Luke Sikma upisao je 16 poena i šest skokova, a po 13 poena dodali su Joshiko Saibou i Spencer Butterfield. Kod poraženih Robin Amaize ubacio je 18 poena, a Gabe York 13.

Njemački kup, polufinale:
Bayern - ratiopharm Ulm 84:73
Medi Bayreuth - ALBA Berlin 74:96

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!