Košarka

Cedevita na krilima sjajnog Cherryja do petog uzastopnog trofeja Kupa Krešimira Ćosića

Branimir Korać • subota, 17.02.2018.
Cedevita na krilima sjajnog Cherryja do petog uzastopnog trofeja Kupa Krešimira Ćosića
Foto: FaH

Cedevita je peti put zaredom i šesti put ukupno osvojila Kup Krešimira Ćosića. Tako se izjednačila po broju trofeja sa Zadrom, a do petog uzastopnog Kupa stigla je finalnom pobjedom protiv Cibone 86:74...

U šest od zadnjih sedam finala Kupa Krešimira Ćosića Cedevita je odnijela pobjedu, a i onaj jedini put kada je gubila, gubila je vrlo tijesno. Sjećamo se 2013. godine kada je uspješnija bila Cibona koja je u Zagrebu slavila 74:73, ponovno su Cibosi stajali Cedeviti na putu, ali ovaj put nisu imali šanse.

Cedevita je potvrdila kako ima kvalitetniju i širu momčad, Cibona se jedno vrijeme dobro držala i prijetila povratkom u utakmicu, ali Markotine i Cherryjeve tricu ubile su joj nadu u iznenađenje i u završnicu se ušlo s visokom prednosti Zdovčeve momčadi.

Odličan posao Cedevita je napravila na Luki Žoriću i Marku Tomasu, uspjela je njih zaustaviti i automatski Ciboni oduzeti najjače oružje. Osim toga Karlo Uljarević nije bio na razini jučerašnjeg nastupa protiv Zadra. Na drugoj strani Will Cherry odigrao je vrhunsku utakmicu, najbolju u dresu Cedevite i susret nije mogao drugačije završiti.

Cibona je igrala dobro u početku susreta kada je imala prednost i nakon prve četvrtine vodila 21:14, a početkom druge dionice ubačajem Marina Rozića vodila je i s najviših 27:17.

No tu je stala, Cedevita je polako počela preuzimati kontrolu nad susretom i tricama Krušlina i Cherryja vrlo brzo vratila se u utakmicu. Dvije minute prije odlaska na odmor raspoloženi Cherry ubacio je novu tricu i to za preokret i vodstvo Cedevite 33:31.

Na poluvremenu je Cedevita imala pet poena prednosti, a sve što je Cibona napravila u nastavku bilo je smanjenje na 48:47 polaganjem Rozića sredinom treće dionice.

Cedevita je imala odgovor, Cherry i Džanan Musa ponovno su je odvojili i više nije bilo posebne dvojbe. Vrlo brzo Cedevita je otišla na dvoznamenkastu prednost, uspjeli su Cibosi srezati zaostatak na minus pet, ali raspucani Cherry i Nichols poveli su novu seriju koja je potpuno prelomila susret.

Cedevita je na kraju slavila 86:74, mogla je i uvjerljivije, ali na kraju je od samog rezultata važnija činjenica da je osvojen trofej.

Cherry je susret završio s 31 poenom (6/12 trica) dok je Džanan Musa dodao 12 poena. Kod Cibone Josip Bilinovac upisao je 13 poena, Luka Žorić 12 uz sedam skokova, a Marin Rozić 11 uz šest skokova.

Kup Krešimira Ćosića

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!