Tenis

Franko Škugor kroz kvalifikacije izborio glavni turnir u Delray Beachu

Sportnet • nedjelja, 18.02.2018.
Franko Škugor kroz kvalifikacije izborio glavni turnir u Delray Beachu

Franko Škugor uspio se kroz kvalifikacije probiti u glavni ždrijeb ATP turnira serije 250 u američkom Delray Beachu. Nakon što je jučer s 2:0 bio bolji od Laaksonena, danas je istim rezultatom (6:2, 6:4) nakon nešto manje od sat i pol igre slavio protiv Kanađanina Petera Polanskog.

AUTOR: Stipe Dedić

Bio je ovo drugi međusobni susret Škugora i Polanskog i prva pobjeda za našeg tenisača. Iako ih na ATP ljestvici dijeli 160 mjesta, Škugor je pokazao da se u osam godina od njihovog prvog susreta mnogo toga promijenilo.

Franko je u prvom setu dvaput „lomio“ servis protivnika. Jednom u prvom gemu, a drugi put pri rezultatu 4-2 za našeg tenisača. Trebao je Škugor u prvom setu spašavati dvije prilike za „break“, no uspio je zadržati koncentraciju i uzeti tu prvu dionicu sa 6-2.

Drugi set bio je kudikamo neizvjesniji. Oba su tenisača držala svoj servis do rezultata 4-4, a onda je Škugor uspio „slomiti“ Kanađanina, pa onda i iskoristiti prvu meč loptu za plasman u glavni ždrijeb turnira. Podsjetimo, među 32 tenisača koja će se u Delray Beachu boriti za naslov je i naš Ivo Karlović. „Div sa Šalate“ koji je ovaj turnir osvojio prije tri godine u prvom kolu ide na Shapovalova.

Delray Beach, kvalifikacije drugo kolo:
Franko Škugor (Hrvatska) - Henri Laaksonen (Švicarska) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!