Tenis

Anderson uzeo naslov u New Yorku i stigao do renkinga karijere

Sportnet • ponedjeljak, 19.02.2018.
Anderson uzeo naslov u New Yorku i stigao do renkinga karijere
Foto: EPA

Kevin Anderson osvojio je drugo izdanje ATP turnira u New Yorku svladavši u finalu s 2:1 (4:6, 6:3, 7:6) Amerikanca Sama Querreyja. Četvrti je ovo ATP naslov za Andersona i osma pobjeda protiv današnjeg protivnika u 16. međusobnom dvoboju.

AUTOR: Stipe Dedić

Anderson je tako opravdao status prvog nositelja turnira i s novih 250 ATP bodova ostvario najbolji renking karijere preskočivši na devetom mjestu ljestvice najboljih tenisača svijeta Argentinca Juana Martina del Potra.

Prva dva seta bila su sve samo ne tipična, barem kada su u pitanju ova dva tenisača. Kevin Anderson uzeo je početni gem, a onda i oduzeo servis protivniku za 2-0. Inače bi break u dvobojima sjajnih servera značio i osvajanje seta, no tome večeras nije bilo tako. Querrey je odmah uzvratio break Južnoafrikancu, potom mu pri rezultatu 3-3 još jednom oduzeo servis i sa 6-4 uzeo prvi set.

Ako je prvi set bio čudan, onda je drugi bio još čudniji. Kevin Anderson uzeo je prvih pet gemova dvaput slomivši servis Querreyja. Uspio se Amerikanac približiti na 5-3, no više od toga nije uspio i drugi je set pripao prvom nositelju.

U odlučujućem setu gledali smo meč kakav smo od početka očekivali. Oba su tenisača čvrsto držali početne udarce i ukupno su protivniku dozvolili tek tri prilike za break. O pobjedniku je odlučila trinaesta igra u kojoj je Anderson furiozno krenuo i uzeo prvih šest poena. Querrey je uspio izbjeći „automat“ i doći do utješnog poena, no više od toga nije uspio i Južnoafrikanac je zasluženo uzeo svoj četvrti naslov u karijeri.

ATP New York, finale:
Anderson(1) - Querrey(2) 4-6, 6-3, 7-6(1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!