Tenis

VIDEO: Petra Kvitova u sjajnoj formi, Čehinja osvojila drugi turnir zaredom

Branimir Korać • nedjelja, 18.02.2018.
VIDEO: Petra Kvitova u sjajnoj formi, Čehinja osvojila drugi turnir zaredom
Foto: EPA

Petra Kvitova stigla je do druge ovosezonske titule i to spojivši dva turnira. Nakon što je prije Fed Cup pauze osvojila turnir u St. Peterburgu, sada je bila najbolja i u Dohi...

Prije početka sezone Petra Kvitova najavljivala je kako joj je velika želja zaigrati ponovno na vrhuncu forme te se vratiti u najuži teniski vrh. Pauza koju je imala zbog napada pljačkaša je daleko iza nje, odradila je dobre pripreme, a to se vidi i po rezultatima.

Prije dva tjedna osvojila je turnir u St. Peterburgu finalnom pobjedom protiv Kristine Mladenović, a sada je slavila i u Dohi gdje je imala teži posao i u finalu svladala Garbine Muguruzu.

U finalni dvoboj nije ušla u najidealnijem stanju, u polufinala imala je težak meč protiv Caroline Wozniacki koju je svladala nakon više od dva i pol sata borbe dok je s druge strane njezina protivnica u polufinalu slavila bez borbe protiv Simone Halep. Muguruza je tako u finale ušla svježija, ali to se vidjelo samo u početku meča.

Španjolka je uzela prvi set sa 6:3, trebalo je Kvitovoj malo vremena da dohvati "radnu temperaturu", a kada je krenula, Muguruza više nije imala rješenja.

Nakon startnih 5:0 za Muguruzu, Kvitova je dramatično podigla igru i u drugom i trećem setu s po jednim breakom otišla do pobjede. U ta dva seta spasila je sedam break lopti i nije nijednom izgubila svoj početni udarac.

"Prije godinu dana ovo nisam mogla niti sanjati, tada mi je želja bila samo vratiti se na teren i ponovno igrati. Ovo je za mene nešto posebno, više od ovoga ne mogu tražiti", istaknula je Kvitova nakon meča.

Doha, finale:
Petra Kvitova (Češka, 16) - Garbine Muguruza (Španjolska, 4) 3:6, 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!