Nogomet

Ballack o kvaliteti Bundeslige i Premiershipa: "Premiership je mjerilo svega, uočavam veliku razliku u kvaliteti"

Sportnet • ponedjeljak, 19.02.2018.
Ballack o kvaliteti Bundeslige i Premiershipa: "Premiership je mjerilo svega, uočavam veliku razliku u kvaliteti"
Foto: EPA

Proslavljeni umirovljeni njemački internacionalac te bivši igrač Bayerna i Chelseaja, Michael Ballack, ponudio je svoje viđenje kvalitete europskih liga...

PIŠE: Jan Šneler

Klubovi iz engleskog Premiershipa ove sezone ruše sve rekorde. Ne samo što je čak pet klubova ušlo među najboljih 16 Lige prvaka, nego nije isključeno niti da svi prođu i u četvrtfinale. U prvim utakmicama, Liverpool je slavio s 5:0, Manchester City s 4:0 a Tottenham u gostima izbori remi protiv Juventusa 2:2.

Upravo se engleski Premiership često ističe kao trenutno najjaču ligu Europe, a time i svijeta. Na tom tragu je i Michael Ballack. On je povukao paralelu između njemačke Bundeslige i engleskog Premiershipa.

"Kada gledam Bundesligu, zainteresiran sam isključivo za Bayern. Premiership je mjerilo svega. Uočavam veliku razliku u kvaliteti, a to sam primijetio prije nekoliko godina. Nedavno su drugi klubovi poput Borussije Dortmund mogli popuniti tu prazninu, ali sada se čini kako je Bundesliga sve više udaljena", rekao je Ballack za njemački Kicker.

Ballack je također odlučio žestoko kritizirati nove trendove u današnjem nogometu, naročito u pogledu trenerskog posla. Bivša njemačka zvijezda smatra kako se previše pažnje posvećuje tehnologiji a premalo kvaliteti trenera da prepozna pravog igrača.

"Kada se procjenjuje neki igrač, premalo pažnje se posvećuje individualnosti. Vrijeme reakcije se mjeri, stresne situacije se simuliraju, analiziraju se ponašanja u snu, kako tijelo reagira - sve je dostupno. Kontrola nad igračima izmiče van kontrole. Oni su procijenjeni na temelju tih podataka. To je ludilo", zaključio je Ballack.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor20.02.2018. u 10:17
    govorio je o ligama a ne o klubovima, da Real i Barca jesu pojedinačno jači od svakog kluba iz premiershipa ali Englezi imaju najviše predstavnika u 1/8 Lige prvaka
    qvestor
  • vjesu19.02.2018. u 14:59
    Osim Cityia ne vidim englesku ekipu koja bi mogla i osvojiti LPa. I dalje su Spanjolci tata mata za sve u Europi!
    vjesu