Zimski sportovi

Bez iznenađenja u skijaškim skokovima: Norveška očekivano slavila

Sportnet • ponedjeljak, 19.02.2018.
Bez iznenađenja u skijaškim skokovima: Norveška očekivano slavila
Foto: EPA

Po prvi puta od 1988., otkada je uvedena disciplina momčadsko natjecanje u skijaškim skokovima, Norveška je osvojila zlatnu medalju...

PIŠE: Jan Šneler

Iako nisu osvojili niti jednu zlatnu medalju u pojedinačnim skokovima u muškoj konkurenciji, Norvežani su bili veliki favoriti prije današnjeg natjecanja. Ispred najvećih konkurenata, reprezentacije Njemačke, slavili su na kraju prilično lako.

U prvom krugu, u kojem je od 12 otpalo četiri najslabijih reprezentacija, Norveška je završila kao prvoplasirana. Odmah iz Norvežana koji su skupili 545.9 bodova završili su Nijemci s 543.9 bodova. Trećeplasirani su bili Poljaci s 540.9 bodova i već tada se znalo da će se između tih reprezentacija dijeliti medalje. Austrija, koja je bila na četvrtom mjestu, previše je zaostajala da bi ju se moglo smatrati ozbiljnim kandidatom za medalju.

U drugom krugu, Njemačka je posustala. Pogotovo to vrijedi za Karla Geigera i aktualnog olimpijskog pobjednika iz Pjongčanga Andreasa Wellingera koji su podbacili s drugim skokom. Nedovoljno je to bilo za osvajanje zlata, pogotovo kada Norvežani odlično odrađuju posao.

I u drugoj seriji Norveška je bila najbolja. Trojica od četvorice skakača još su poboljšala rezultat iz prvog kruga te skupili 552.6 bodova u drugom krugu. Za usporedbu Njemačka je skupila tek 531.8 bodova.

Jednako kao i u prvom krugu, treća je bila Poljska koja slavi još jednu medalju iz Pjongčanga u skijaškim skokovima. Na velikoj skakaonici, Kamil Stoch je uzeo zlato ispred Nijemca Wellingera i Norvežanina Johanssona.

Skijaški skokovi, momčadsko natjecanje:
1. Norveška 1098.5
2. Njemačka 1075.7
3. Poljska 1072.4
4. Austrija 978.4
5. Slovenija 967.8
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!