Tenis

Preokret Makarove za drugo kolo Dubaija, Osaka svladala Mladenović

Petar Jenjić • ponedjeljak, 19.02.2018.
Preokret Makarove za drugo kolo Dubaija, Osaka svladala Mladenović
Foto: EPA

Odigrano je prvih pet mečeva prvog kola WTA turnira u Dubaiju. Naomi Osaka svladala je Kristinu Mladenović u dva seta, kao i Johanna Konta koja je bila bolja od Anastasije Pavljučenkove. Nakon velikog preokreta do pobjede je stigla Ekaterina Makarova protiv Anastasije Sevastove...

Prvo kolo Dubaija prošla je Elena Vesnina koja je u dva seta, nakon sat i 43 minute na terenu, bila bolja od Shuai Peng i u desetom međusobnom dvoboju stigla do četvrte pobjede. Na otvaranju oba seta ruska tenisačica je bila na servisu što se na kraju pokazalo vrlo važnim. Vesnina je na kraju prvog seta, pri vodstvu 5:4, i na kraju drugog seta, pri vodstvu 6:5, uspjela napraviti break i zaključiti meč pobjedom.

Do pobjede je nakon velikog preokreta stigla Ekaterina Makarova koja je u tri seta svladala Anastasiju Sevastovu i tako joj u trećem međusobnom dvoboju nanijela treći poraz.

Meč je trajao dva i pol sata, a Makarova je imala set i dva puta po break zaostatka, no uspjela se izvući. Nakon što je Sevastova propustila meč loptu, drugi set otišao je u tie-break u kojem je nakon velike borbe Ruskinja tek šestom set loptom stigla do poravnanja. U odlučujućem setu Latvijka se držala do 3:3 kada gubi servis, a time u konačnici i meč.

Naomi Osaka neočekivano glatko svladala je Kristinu Mladenović u dva seta, za samo sat i 11 minuta na terenu. Japanska tenisačica, koja je na turnir stigla s pozivnicom, nijednom se tijekom susreta nije našla u zaostatku protiv Francuskinje i u konačnici je slavila s dva puta po 6:2.

Do pobjede je stigla i Johanna Konta koja je bila bolja od Anastasije Pavljučenkove sa 7:6, 6:2. Iako je imala break zaostatka, britanska tenisačica uspjela je izboriti tie-break u prvom setu kojeg je dobila sa samo dva izgubljena poena. U drugom setu dva je puta oduzela servis protivnici i lakoćom stigla do pobjede.

WTA Dubai, 1. kolo:
Elena Vesnina - Shuai Peng 6:4, 7:5
Ekaterina Makarova - Anastasija Sevastova 3:6, 7:6 (9), 6:3
Naomi Osaka - Kristina Mladenović 6:2, 6:2
Daria Kasatkina - Agnieszka Radwanska 7:5, 6:4
Johanna Konta - Anastasia Pavljučenkova 7:6 (2), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!