Tenis

Džumhur spasio četiri meč lopte i preokretom došao do drugog kola u Marseilleu

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 19.02.2018.
Džumhur spasio četiri meč lopte i preokretom došao do drugog kola u Marseilleu
Foto: EPA

Odigrana su prva tri susreta prvog kola turnira u Marseilleu, a najzanimljivije bilo je u dvoboju između Damira Džumhura i Mihaila Kukuškina gdje je sedmi nositelj spašavao meč lopte na putu do prolaza...

Dobar početak turnira za domaćeg veterana Juliena Benneteaua koji je krenuo protiv Maleka Jazirija i upisao pobjedu u dva seta. Jaziri nije u dobroj formi, gotovo se niti sam ne sjeća kada je posljednji put svladao igrača iz Top 100, a sve češće gubi i od onih koje bi trebao svladati.

Benneteau je iskoristio takve probleme Tunižanina i svladao ga u dva seta. Jaziri je samo u prvom setu stvarao probleme Benneteauu, imao je 0:40 kod 3:2, ali nije to iskoristio, bile su mu to jedine break lopte u cijelom meču i nakon toga je potonuo.

Dramatičan dvoboj odigrali su Damir Džumhur i Mihail Kukuškin, a Džumhur je izborio prolaz u drugo kolo uz spašene četiri meč lopte. Prvi set izgubio je u tie-breaku s 8:6 da bi u drugom Kukuškin kod 5:4 imao čak četiri meč lopte, Džumhur ih je spasio i nakon toga u 13. igri uzeo set. Poslije toga Kukuškin se raspao i Džumhur je sa 6:1 uzeo treći set.

Kazahstanac ima za čim žaliti, igrao je dobro do završnice drugog seta kada se Džumhur izvukao iz teške situacije i nakon toga glatko slavio.

Mladi Kanađanin Felix Auger-Aliassime dobio je pozivnicu za nastup u Marseilleu, ali nije uspio na startu svladati Talijana Thomasa Fabbiana. Kanadski junior pružio je dobar otpor, nije bio bez šanse, ali iskusniji Fabbiano ipak je znao iskoristiti svoje prilike.

ATP Marseille, prvo kolo:
Julien Benneteau (Francuska) - Malek Jaziri (Tunis) 6:4, 6:3
Damir Džumhur (BiH, 7) - Mihail Kukuškin (Kazahstan) 6:7(6), 7:6(3), 6:1
Thomas Fabbiano (Italija) - Felix Auger-Aliassime (Kanada, WC) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!