Tenis

Ramos nepotrebno komplicirao, Jarry i Sandgren u drugom kolu

Mihaela Bradovski • utorak, 20.02.2018.
Ramos nepotrebno komplicirao, Jarry i Sandgren u drugom kolu
Foto: EPA

Prije nastupa Marina Čilića, odigrana su prva tri susreta prvog kola turnira u Riju. U igri je bio četvrti nositelj Albert Ramos koji je slavio protiv Rogerija Dutre Da Silve...

Prvo kolo turnira u Riju donijelo je dvoboj dvojice igrača koji su ugodno iznenadili na početku ove sezone. Inače obojica su uglavnom na Challengerima ostvarivali dobre rezultate da bi Tennys Sandgren eksplodirao na Australian Openu, a Roberto Carballes Baena u Quitu gdje je došao do prve turnirske titule.

U Riju je Španjolac bolje krenuo i uzeo prvi set sa 6:4 da bi nakon toga počeo osjećati probleme i poslije gubitka drugog seta sa 6:1 odlučio se za predaju. Sandgrenu je to prva pobjeda nakon što je šokirao Dominica Thiema u osmini finala u Melbourneu.

Albert Ramos si je nepotrebno zakomplicirao posao na startu protiv Rogerija Dutre Da Silve. Španjolac je imao dobitnu poziciju u drugom setu nakon što je prvi uzeo sa 6:3, vodio je s 3:1 i imao break loptu za dvostruki break, ali umjesto da dovrši posao rutinski, izgubio je pet gemova u nizu i morao u treći set. Tamo je ipak izvukao pobjedu sa 6:4 iako je Dutra da Silva imao break i vodstvo 4:2.

Mladi Čileanac Nicolas Jarry stigao je do vrijedne pobjede protiv Guillerma Garcije Lopeza, španjolskog veterana koji je prošlog tjedna dogurao do četvrtfinala u Buenos Airesu uz pobjedu nad drugim nositeljem Pablom Carrenom Bustom. Ovdje je Jarry bio bolji u dva seta uz spašene tri vezane set lopte u drugom setu.

ATP Rio de Janeiro, prvo kolo:
Tennys Sandgren (SAD) - Roberto Carballes Baena (Španjolska, Q) 4:6, 6:1 predaja Carballesa Baene
Albert Ramos (Španjolska, 4) - Rogerio Dutra Da Silva (Brazil) 6:3, 3:6, 6:4
Nicolas Jarry (Čile) - Guillermo Garcia Lopez (Španjolska) 6:3, 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!