Zimski sportovi

Slovenija u šoku: Žiga Jeglič pozitivan na doping testu

Sportnet • utorak, 20.02.2018.
Slovenija u šoku: Žiga Jeglič pozitivan na doping testu
Foto: EPA

Hokejaš slovenske reprezentacije i igrač Torpedo Nižnji Novgoroda, 29-godišnji Žiga Jeglič bio je pozitivan na doping testu te je odmah napustio olimpijsko selo...

PIŠE: Jan Šneler

Iako se u posljednje vrijeme priče oko dopinga vežu uz Rusiju i ruske sportaše, iz Pjongčanga je stigla vijest kako je zbog pada na doping testu, Slovensku nacionalnu vrstu morao napustiti hokejaš Žiga Jeglič.

Kako prenosi Eurosport, Jeglič je bio pozitivan na fenoterol. Fenoterol se inače koristi kod tretiranja astme i drugih bolesti dišnih puteva.

"Međunarodni olimpijski odbor informirao nas je o kršenju anti-doping pravila hokejaša Žige Jegliča, člana Slovenskog olimpijskog tima, koji je testiran 16. veljače 2018. Uzorak A-testa bio je pozitivan", kratko su se oglasili iz Slovenskog olimpijskog odbora navodeći kako se do kraja procedure više neće oglašavati.

Žiga Jeglič upisao je tri nastupa za Sloveniju u Pjongčangu i valja vidjeti hoće li Međunarodni olimpijski odbor imati razumijevanja za njegov postupak s obzirom da ga slovenski hokejaš ne negira.

"Testiran sam 16. veljače 2018. Rezultati testa pokazali su prisutnost fenoterola u urinu skrivenog u berudualu, lijeku za određene bolesti respiratornog trakta. Taj lijek uzimam za astmu, prema doktorovim uputama. Lijek mi je preporučen nakon liječničkog pregleda u Slovačkoj 2017. Nažalost, zaboravio sam ga prijaviti komisiji kao terapeutsku iznimku", prenio je slovenski Siol priopćenje slovenskog igrača koji nije nastupio protiv Norveške u osmini finala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!