Tenis

Ivo Karlović tijesno poražen od kanadskog tinedjžera

Branimir Korać • utorak, 20.02.2018.
Ivo Karlović tijesno poražen od kanadskog tinedjžera
Foto: FaH

Dobro nam poznati kanadski tinejdžer Denis Shapovalov koji je predvodio svoju reprezentaciju nedavno u Osijeku, zaustavio je Ivu Karlovića u prvom kolu turnira u Delray Beachu...

Denis Shapovalov izgubio je u Osijeku meč trećeg dana protiv Borne Ćorića, no u Delray Beachu bio je bolji od Ive Karlovića koji nije bio u Osijeku. Shapovalov je tijesno slavio nakon gotovo dva sata igre.

Karlovića u ovom meču nije najbolje služio servis i tu je bio značajno hendikepiran. Imao je tek 52 ubačaja prvog servisa, uz 13 aseva imao je i osam dvostrukih servis pogrešaka i Shapovalov je to iskoristio. S druge strane niti Kanađanin nije briljirao na početnom udarcu, upisao je čak deset dvostrukih servis pogrešaka, no Karlović je slabo reagirao na break prilike iskoristivši tek jednu od 12.

Shapovalovu je to bio prvi turnirski nastup nakon Australian Opena dok je Karlović u međuvremenu nastupio u Quitu i new Yorku, a na ovom drugom turniru dogurao je do četvrtfinala.

Počelo je odlično za Karlovića koji je napravio break već u prvom gemu, a kod 2:0 imao je 0:40 i još jednu break priliku no nije to iskoristio. I kod 4:2 imao je dvije vezane break lopte, a nakon svih tih propuštenih prilika stigla je kazna. Karlović gubi servis u osmom gemu, zatim i kod 6:5 te tako umjesto da mirno riješi prvi set u svoju korist, gubi ga sa 7:5.

U drugom setu obojica igrača propustila su nekoliko prilika za break, a odluka je pala u 13. igri. Tu je Shapovalov poveo s 3:1, Karlović se vratio na 3:3, ali do kraja seta osvojio je još samo jedan poen i Shapovalov prolazi u drugo kolo.

Pobjedom protiv Karlovića mladi Kanađanin izborio je dvoboj protiv Amerikanca Jareda Donaldsona koji je u prvom kolu bio bolji od drugog Kanađanina Petera Polanskog.

ATP Delray Beach, prvo kolo:
Denis Shapovalov (Kanada) - Ivo Karlović (Hrvatska 7:5, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!