Nogomet

Antonio Conte: "Šteta, bili smo blizu savršeno odigrane utakmice, ali nismo imali sreće"

Marjan Kreševac • utorak, 20.02.2018.
Antonio Conte: "Šteta, bili smo blizu savršeno odigrane utakmice, ali nismo imali sreće"
Foto: EPA

U večerašnjim utakmicama osmine finala Lige prvaka Chelsea je na svom Stamford Bridgeu odigrao 1:1 s Barcelonom dok je Bayern kao domaćin demolirao Bešiktaš s 5:0 uz veliku pomoć Domagoja Vide koji je već u 16. minuti zaradio crveni karton...

Utakmica u Londonu bila je sukladno svim očekivanjima teška i iscrpljujuća za obje momčadi. Iako je Barcelona u svih 90 minuta bila ta koja je dominirala, Chelsea je prvi stigao do vodstva zahvaljujući nadahnutom Willianu koji je nakon dvije vratnice u 62. minuti konačno namjestio nišanske sprave. No sve dobro što su napravili prokockali su domaći igrači nakon katastrofalne pogreške Andreasa Christensena u 75. minuti. Barcelonin spasitelj bio je Messi.

"Ovo je stvarno žalosno. Mislio sam da smo bili jako dobri večeras, držali smo se dogovorene taktike, bili smo kompaktni, čvrsti, igrali smo momčadski nogomet i kao rezultat toga stvorili smo dosta šansi. Willian je mogao postići "hat-trick", ali na kraju idemo kući tužni, naša dobra igra nije producirala dobar rezultat", vidno je bio razočaran nakon susreta Cesc Fabregas.

Iako je bio razočaran Fabregas smatra da pitanje prolaska u četvrtfinale još uvijek nije završena priča: "Sve je još uvijek otvoreno. Pokazali smo da možemo igrati s njima, a za prolazak dalje trebat će nam ne dobra nego savršena igra na Nou Campu. Moramo otići tamo sa željom da napadnemo i postignemo pogodak jer braniti se 90 minuta na Nou Campu je samoubilačka misija. Moramo igrati svoju igru".

U sličnom raspoloženju bio je i strijelac vodećeg pogotka Willian: "Sretan sam zbog pogotka, ali pomalo tužan zbog rezultata. Mislim da smo zaslužili pobjedu, oni su imali posjed, ali mi smo ti koji su stvorili više opasnih prilika. Moramo otići na uzvrat i odigrati na identičan način".

Završno viđenje susreta dao je Antonio Conte: "Bili smo blizu savršeno odigrane utakmice, ali nismo imali sreće. Dogodila nam se jedna pogreška, a kada na suprotnoj strani imate Messija, Iniestu i Suareza tada svaku pogrešku skupo platite. Šteta zbog rezultata, ponosan sam na svoje igrače jer su ispoštovali sve što smo dogovorili, šteta. Konačni rezultat još uvijek je otvoren, bit će teško, ali naša večerašnja predstava daje nam za pravo da se nadamo nečemu nevjerojatnom".

Suprotna strana bila je daleko bolje raspoložena: "Moje mišljenje o večerašnjoj utakmici je pozitivno, kontrolirali smo loptu i često bili u njihovom šesnaestercu. Domaćini su se dobro branili i čekali svoju priliku iz kontranapada. Kada su postigli pogodak mi smo bili ti koji su kontrolirali susret, uspjeli smo ih prisiliti na pogrešku i doći do izjednačenja. U uzvratu ništa nije gotovo, moramo ih respektirati jer očito posjeduju napadački potencijal koji nam može stvoriti probleme", iznio je svoju analizu Ernesto Valverde.

U drugom susretu Bayern se lako obračunao s Bešiktašem koji je od 16. minute igrao s igračem manje nakon što je zbog crvenog kartona pod tuš otišao naš reprezentativni stoper Domagoj Vida. Turci nisu mogli trkački parirati što je osobito došlo do izražaja u posljednjoj trećini susreta. Senol Günes bio je realan: "Večeras nismo zaslužili bolji rezultat, nakon crvenog kartona potpuno smo izgubili kontrolu nad utakmicom. Pokušali smo parirati, ali nakon što je Bayern postigao prvi pogodak sve im se otvorilo. Oni su jaka momčad koja igra na najvišem nivou neovisno o rezultatu".

Njegov kolega Jupp Heynckes ovako je vidio susret: "Mislim da smo večeras gledali dva različita poluvremena. U prvom dijelu mi smo igrali bez tempa, pas igra nije nam bila na visini. Pogodak prije odmora dao nam je psihološku prednost i u drugom dijelu sve je izgledalo puno bolje. Postigli smo neke prekrasne pogotke i igrali jako dobar nogomet. Naravno da sam u konačnici zadovoljan s našom izvedbom".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!