Zimski sportovi

Lindsey Vonn nije dosanjala zlato, Sofia Goggia olimpijska pobjednica

Slavko Boldin • srijeda, 21.02.2018.
Lindsey Vonn nije dosanjala zlato, Sofia Goggia olimpijska pobjednica
Foto: EPA

Osam godina čekala je Lindsey Vonn da se vrati na olimpijski tron, nakon što je Soči morala propustiti zbog ozljede. Danas nije uspjela prikazati svoju najbolju vožnju pa je naslov olimpijske prvakinje osvojila sjajna Sofia Goggia...

Pretposljednji set medalja za skijašice je podijeljen. Spust u Pjongčangu otvorila je Austrijanka Cornelia Huetter, koja je slovila za jednu od favoritkinja za medalju, međutim, s dvije veće pogreške na kraju je završila na tek 13. mjestu.

Tina Weirather solidno je odskijala današnju utrku i činilo se da bi to moglo biti dovoljno za medalju. Potom je na red došla Sofia Goggia te prvenstveno sjajnim donjim dijelom staze preuzela je vodstvo sa 63 stotinke prednosti.

S brojem sedam u svoj posljednji olimpijski spust krenula je Lindsey Vonn. Iako je imala najbolju brzinu, Amerikanka nije bila precizna kao Talijanka i ciljem je prošla kao druga.

Dugo je trojac na postolju bio nepromijenjen, no onda je Norvežanka Ragnhild Mowinckel odskijala sjajno i do samog kraja njezine vožnje pozicija Goggie bila je u opasnosti. Naposljetku je Mowinckel zaostala samo devet stotinki i tako, nakon veleslaloma, osvojila svoju drugu srebrnu medalju na ovim Igrama, čime je Vonn pala na treću poziciju.

Weirather je nakon bronce u superveleslalomu ostala bez medalje. Razočarale su Lara Gut i Federica Brignone, koje nisu uspjele završiti utrku, dok je Viktoria Rebensburg bila deveta. Mikaela Shiffrin odlučila je propustiti spust kako bi se pripremila za sutrašnju alpsku kombinaciju.

Pjongčang (KOR), spust (ž):
1. Sofia Goggia (ITA) 1:39.22
2. Ragnhild Mowinckel (NOR) +0.09
3. Lindsey Vonn (SAD) +0.47
4. Tina Weirather (LIH) +0.63
5. Alice McKennis (SAD) +1.02
6. Corinne Suter (ŠVI) +1.07
7. Breezy Johnson (SAD) +1.02
8. Michelle Gisin (ŠVI) +1.33
9. Victoria Rebensburg (NJE) +1.42
10. Ramona Siebenhofer (AUT) +1.76

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!