Tenis

Petra Martić velikim preokretom preko šeste nositeljice do četvrtfinala Budimpešte

Branimir Korać • srijeda, 21.02.2018.
Petra Martić velikim preokretom preko šeste nositeljice do četvrtfinala Budimpešte
Foto: FaH

Petra Martić upisala je lijepu pobjedu u drugom kolu turnira u Budimpešti i to nakon što se izvukla iz teške situacije. Martić je slavila u tri seta protiv Aliaksandre Sasnovič...

Još sredinom drugog seta stvari nisu izgledale nimalo lijepo za Petru Martić. Aliaksandra Sasnovič imala je u rukama prvi set, u drugom vodila s 4:2, ali tu je došlo do preokreta. Martić se uspjela vratiti u meč i otići do pobjede.

Bjeloruskinja je prilično neugodna protivnica, ove godine već je igrača finale u Brisbaneu gdje je pobjeđivala Kontaveit, Cornet, Sevastovu, Mladenović, zaustavila ju je tek Elina Svitolina, a koliko je neugodna protivnica vidjela je i Mirjana Lučić-Baroni na Australian Openu.

Međutim Martić od povratka poslije ozljede prošle godine igra jako dobar tenis i pokazala je to i u ovom susretu gdje je svladala 47. igračicu svijeta.

Prvi set otišao je na stranu Sasnovič sa 6:3, na početku su igračice razmijenile breakove, a kod 4:3 Bjeloruskinja je napravila novi break i bez problema odservirala za pobjedu.

U drugom setu Sasnovič je imala 4:2, no Martić nakon toga osvaja četiri gema zaredom i uzima drugi set.

U trećem setu obje igračice imale su velikih problema kako zadržati svoj servis, Martić ga je gubila tri puta, ali Sasnovič jednom više i to posljednji put u ključnom trenutku na servisu za ostanak u meču. Petra je iskoristila drugu meč loptu i izborila mjesto u četvrtfinalu.

U četvrtfinalu će igrati protiv Viktorije Kuzmove, 121. igračice svijeta koja bi na papiru trebala biti jednostavnija protivnica od Sasnovič. Kuzmova je u Budimpešti svladala Soranu Cirsteu i Sabine Lisicki nakon što je u glavni ždrijeb ušla kao lucky loser.

WTA Budimpešta, drugo kolo:
Petra Martić (Hrvatska) - Aliaksandra Sasnovič (Bjelorusija, 6) 3:6, 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!