Zimski sportovi

Sumrak za favorite u slalomu: Hirscher i Kristoffersen odustali, Myhrer olimpijski pobjednik, Rodeš 21., Kolega 23.

Sportnet • četvrtak, 22.02.2018.
Sumrak za favorite u slalomu: Hirscher i Kristoffersen odustali, Myhrer olimpijski pobjednik, Rodeš 21., Kolega 23.
Foto: EPA

Posljednja skijaška individualna utrka donijela je mnoga iznenađenje. Najveći favorit i vodeći slalomaš svijeta, Marcel Hirscher, nije uspješno završio prvu vožnju te je morao odustati...

PIŠE: Jan Šneler

Nevjerojatna je činjenica da osvajač četiri Mala kristalna globusa u slalomu i dvostruki svjetski prvak u istoj kategoriji, Marcel Hirscher još uvijek nema zlatnu olimpijsku medalju u toj disciplini. U Sočiju 2014. osvojio je srebro iza veterana Marija Matta, dok u Pjongčangu nije čak niti završio prvu vožnju.

Ipak, možda i još tužnija priča je Henrika Kristoffersena koji je nakon prve vožnje bio uvjerljivo prvi s 21 stotinkom ispred Myhrera i 62 stotinke ispred trećeplasiranog Muffat-Jeandeta. Norvežanin, kojeg ne prati sreća ove sezone, vrlo brzo je odustao u drugoj vožnji i tako ispustio potencijalnu medalju iz ruku.

Ako u jednom dijelu Skandinavije vlada tuga, onda u Švedskoj zasigurno imaju razloga za slavlje. Njihov Myhrer je po prvi put u svojoj karijeri osvojio zlatnu olimpijsku medalju, s 35 godina na leđima. Iako je Myhrer trećeplasirani u ukupnom poretku slaloma, teško je netko mogao na njega računati kao na favorita za zlato.

Na drugom mjestu potpuno neočekivano završio je Švicarac Ramon Zenhaeusern kojemu je ove sezone najbolji rezultat u slalomu bilo četvrto mjesto iz Wengena. Iako je bio na 9. mjestu u prvoj vožnji, odličnom drugom vožnjom dospio je do srebrne medalje.

Svakako najbolje je drugu vožnju odradio Michael Matt, mlađi brat pobjednika slaloma iz Sočija. On je u prvoj vožnji završio kao 12. s više od sekunde zaostatka za Kristoffersonom. Drugu vožnju odradio je najbolje i uspio doći do brončane medalje, ostavivši francuski trojac iza sebe na svega par stotinki razlike.

Što se tiče hrvatskih predstavnika, Istok Rodeš završio je na 22. mjestu, iako je u prvoj vožnji bio 18. Elias Kolega je puno bolji u drugoj vožnji te je nakon 29. mjesta stigao do 23. mjesta na konačnoj ljestvici. Matej Vidović i Filip Zubčić nisu uspješno završili prvu vožnju.

Zimske olimpijske igre, slalom(m):
1. Andre Myhrer (ŠVE) 1:38.99
2. Ramon Zenhaeusern (ŠVI) +0.34
3. Michael Matt (AUT) +0.67
4. Clement Noel (FRA) +0.71
5. Alexis Pinturault (FRA) +0.73
...
21. Istok Rodeš (HRV) +2.42
23. Elias Kolega (HRV) +3.13
Matej Vidović (HRV) nije završio prvu vožnju
Filip Zubčić (HRV) nije završio prvu vožnju

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!