Košarka

VIDEO: Hezonja i Šarić nastavljaju s dobrim nastupima, Orlando s porazima, Philadelphia s pobjedama

Branimir Korać • petak, 23.02.2018.
VIDEO: Hezonja i Šarić nastavljaju s dobrim nastupima, Orlando s porazima, Philadelphia s pobjedama
Foto: EPA

Philadelphia je upisala šestu uzastopnu pobjedu, a Orlando četvrti uzastopni poraz. Hrvatski košarkaši Mario Hezonja i Dario Šarić nastavili su s dobrim nastupima i dvoznamenkastim brojem poena...

New York Knicksi upisali su prvu pobjedu nakon osam poraza u nizu i to na gostovanju kod Orlanda kojem je ovo četvrta izgubljena utakmica zaredom. Magic je poražen unatoč povratku Aarona Gordona i Nikole Vučevića te uz dobar nastup Marija Hezonje.

Drugo poluvrijeme bilo je ključno, tu je New York odigrao bolje, prvo je serijom 12:0 preuzeo vodstvo, a zatim je serijom 18:6 prelomio susret i u završnici stekao ključnu prednost. Magic je napadački krenuo sjajno, ubacio 41 poen u prvoj četvrtini, ali u drugom poluvremenu nije bio u tako dobrom ritmu.

Hezonja je preselio na klupu povratkom Gordona, a s klupe je odradio 27 minuta i ubacio 15 poena (6/9 za dva, 1/4 za tri) uz četiri skoka, dvije asistencije i dvije osvojene lopte.

Prvo ime Orlanda bio je Evan Fournier s 25 poena, pet skokova i pet asistencija dok je Vučević dodao 19 poena i šest skokova. Kod New Yorka Trey Burke ubacio je 26 poena uz šest asistencija, Tim Hardaway 23 poena uz šest asistencija, a Enes Kanter12 poena uz 12 skokova.

Philadelphia se podosta namučila na gostovanju u Chicagu, ali je ipak izvukla tijesnu pobjedu 116:115. Sixersima ju je donio Ben Simmons ubačajem s linije slobodnih bacanja na samom kraju susreta, a još jednu dobru utakmicu odradio je i Dario Šarić.

5.6 sekundi prije kraja Simmons je ubacio oba slobodna bacanja čime je kompletirao preokret Sixersa koji su u zadnjoj minuti zaostajali pet poena, ali su na kraju ipak izvukli pobjedu. Chicago je vodio 115:114 osam sekundi prije kraja i imao loptu sa strane, ali loše ju je izveo i gosti su dobili priliku koju nisu propustili. Posljednji pokušaj Bullsa za pobjedu nije iskoristio Bobby Portis.

Šarić je za 32 minute ubacio 13 poena (4/8 za dva, 1/3 za tri, 2/4 slobodna) uz osam skokova i dvije asistencije.

Simmons je bio odličan s 32 poena, 11 asistencija i sedam skokova, a Joel Embiid dodao je 30 poena, 13 skokova i pet asistencija. Kod poraženih Portis je ubacio 38 poena (trica 6/9) uz osam skokova, Zach LaVine dodao je 23 poena (trica 5/7), a David Nwaba 21 poen uz devet skokova.

Cleveland Cavaliersi sjajno su krenuli nakon trade deadlinea, međutim s novim igračima ipak je stigao i novi poraz. Na svom parketu izgubili su od Washington Wizardsa unatoč odličnom nastupu LeBrona Jamesa. Cavsima je nedostajalo širine, trebao im je još netko raspoložen uz Jamesa, međutim nisu ga imali.

Wizardsi su lošije krenuli, Cavsi su vodili u početku susreta, ali nakon toga Washington se vratio i u drugom poluvremenu uspješno iskontrolirao dvoboj.

James je susret završio s 32 poena, devet skokova i osam asistencija, a JR Smith dodao je 15 poena. Kod pobjednika Bradley Beal ubacio je 18 poena uz devet asistencija dok su po 17 poena dodali Tomaš Satoransky (osam asistencija) i Kelly Oubre (pet skokova).

Na krilima Stephena Curryja Golden State Warriorsi odnijeli su pobjedu protiv Los Angeles Clippersa 134:127. Curry je bio nezaustavljiv, ubacio je 44 poena uz sjajan šut 8/11 za tricu, a tome je dodao i deset asistencija i šest skokova. Kevin Durant pratio ga je s 24 poena i osam asistencija. Clippersima nije pomoglo 22 poena Tobiasa Harrisa te 21 poen i 12 asistencija Loua Williamsa.

Thunder je tricom Russella Westbrooka u posljednjoj sekundi iščupao pobjedu u gostima kod Sacramenta. Imao je Westbrook i boljih utakmica, ali bez obzira na to upisao je triple-double sa 17 poena, 15 skokova i osam asistencija.

Odlični su bili Paul George s 26 poena, oasm asistencija i sedam skokova te Carmelo Anthony s 23 poena i tricom 7/12. Na drugoj strani Zach Randolph bio je na 29 poena i 12 skokova.

NBA:
Orlando Magic - New York Knicks 113:120
Chicago Bulls - Philadelphia 76ers 115:116
Charlotte Hornets - Brooklyn Nets 111:96
Cleveland Cavaliers - Washington Wizards 103:110
Sacramento Kings - Oklahoma City Thunder 107:110
Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 134:127

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • karlovac23.02.2018. u 16:03
    "ali bez obzira na to upisao je triple-double sa 17 poena, 15 skokova i osam asistencija" ili netko nezna što je triple double, ili brojat do deset, ili podatak o broju asistencija nije točan, ili je briljirao u nekoj drugoj statističkoj kategoriji koja nije navedena. :-) samo šala!!
    karlovac