Zimski sportovi

Nizozemskoj 18. medalja u Pjongčangu: Kjeld Nuis slavio u brzom klizanju na 1000 metara

Sportnet • petak, 23.02.2018.
Nizozemskoj 18. medalja u Pjongčangu: Kjeld Nuis slavio u brzom klizanju na 1000 metara
Foto: EPA

Apsolutna velesila u brzoklizačkim disciplinama, Nizozemska, došla je do 14. medalje u brzom klizanju u Pjongčangu. Sedmu zlatnu medalju u brzom klizanju, osvojio je Kjeld Nuis utrkom na 1000 metara...

PIŠE: Jan Šneler

Nizozemski olimpijski odbor imat će velikih razloga za slavlje. Prije posljednje dvije utrke u muškom i ženskom masovnom startu, nizozemski olimpijci osvojili su 18 medalja, od čega sedam zlatnih te uz to postavili tri nova olimpijska rekorda.

Sjajan je bio Kjeld Nuis u današnjoj utrci na 1000 metara. Na kraju utrke, za malih ali dovoljnih četiri stotinke bio je bolji od Norvežanina Havarda Lorentzena. Nuisu je ovo druga olimpijska medalje u Pjongčangu. U utrci na 1500 metara također je bio zlatni.

Nakon postavljanja olimpijskom rekorda na 500 metara prije četiri dana i osvojenog zlata, Norvežaninu Lorentzenu četiri stotinke nedostajale su do drugog zlatnog odličja. Ipak teško je vjerovati kako će Lorentzen biti nezadovoljan svojim nastupom u Pjongčangu.

Trećeplasirani je bio Južnokorejac Tae-Yun Kim koji je za pobjednikom zaostao 27 stotinki. Ovo je 23-godišnjem brzoklizaču prvo olimpijsko odličje, ujedno i peto koje je Južna Koreja osvojila u brzom klizanju na ovim Olimpijskim igrama.

Brzo klizanje, 1000 m(m):
1. Kjeld Nuis (NIZ) 1:07.95
2. Havard Lorentzen (NOR) +0.04
3. Tae-Yun Kim (JKOR) +0.27
4. Joey Mantia (SAD) +0.61
5. Takuro Oda (JAP) +0.61
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!