Zimski sportovi

Iskusni branič novo pojačanje za Medveščakovu obranu

Sportnet • petak, 23.02.2018.
Iskusni branič novo pojačanje za Medveščakovu obranu
Foto: FaH

Drew Schiestel (1989) ima bogato iskustvo igranja u raznim hokejskim ligama. U svom sportskom životopisu bilježi 247 odigranih AHL utakmica, 60 utakmica odigranih u DEL-u, 23 u ECHL-u, 32 u EBEL prvenstvu, 264 u OHL-u...

“Schiestel je kvalitetan branič s izraženim klizačkim vještinama za kojeg vjerujemo da nam može dati dodatnu snagu u narednim utakmicama međurunde i doigravanja. Trenutno imamo nekoliko ozlijeđenih igrača na rosteru, osobito u obrani i važno nam je da se može odmah uključiti. Sa sobom donosi iskustvo igranja u EBEL-u kao i brojnim svjetskim ligama i klubovima. Sretan je i uzbuđen zbog prilike da nam pomogne u što boljim rezultatima”, najavio je novo pojačanje sportski direktor Medveščaka, Aaron Fox.

Bio je skautiran od strane Buffalo Sabresa u drugoj rundi NHL Entry Drafta (2007.) nakon čega je niz sezona igrao za njihove AHL filijale - Portland Piratese i Rochester Americanse. 2013. prelazi u Bulldogse, no već godinu kasnije napušta Sjevernu Ameriku i dolazi u Europu. Europsku profesionalnu karijeru započinje u DEL-u za Düsseldorfer EG. Nakon sezone u njemačkom prvenstvu odlazi u dansku ligu Metal Liggen u kojoj igra u dresu Rungsted IK. Međutim, nakon dvije europske sezone ponovno se vraća u Sjevernu Ameriku, u Indy Fuele u ECHL, gdje je odigrao 14 utakmica i ostvario 5 bodova. “Novi početak” u Americi nije dugo potrajao jer se Schiestel ubrzo ponovno vraća u Europu, točnije u EBEL gdje potpisuje za mađarski Fehérvár AV19. Za Fehérvár je odigrao 32 utakmice i ostvario 18 bodova (4 + 14). U Medveščak ipak dolazi iz norveškog Lorenskoga gdje je ove sezone odigrao 31 utakmicu i postigao 19 bodova.

U sezoni 2010./11. igrao je i na AHL All Star-u, a sezonu nakon (2011./12) svlačionicu je dijelio i s nekim bivšim Medveščakovcima - Shaoneom Morrisonom i Drewom MacIntyerom u Rochester Americansima.

Schiestel se zagrebačkim Medvjedima pridružuje već danas, a ukoliko postupak registracije igrača bude dovršen na vrijeme na led Doma sportova u dresu Medveščaka izaći će već večeras na utakmici protiv Klagenfurta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!