Zimski sportovi

Švicarskoj prvo zlato u ekipnom natjecanju u alpskom skijanju, rekordna medalja za Norvešku

HINA • subota, 24.02.2018.
Švicarskoj prvo zlato u ekipnom natjecanju u alpskom skijanju, rekordna medalja za Norvešku
Foto: EPA

Švicarska reprezentacija u alpskom skijanju u sastavu Denise Feierabend, Wendy Holdener, Luca Aerni, Daniel Yule i Ramon Zenhaeusern osvojila je naslov olimpijskih pobjednika u ekipnom natjecanju na ZOI u Pjongčangu...

Ekipno natjecanje u alpskom skijanju imalo je svoju premijeru na ZOI upravo u Pjongčangu, a u finalu Švicarska je bila uspješnija od Austrije sa 3-1.

Srebro za Austriju osvojili su Stephanie Brunner, Katharina Gallhuber, Katharina Liensberger, Manuel Feller, Michael Matt i Marco Schwarz.

Brončana odličja osvojili su Norvežani Nina Haver-Loeseth, Kristin Lysdahl, Maren Skjoeld, Sebastian Foss-Solevaag, Leif Kristian Nestvold-Haugen i Jonathan Nordbotten koji su bili uspješniji od Francuza Adeline Baud Mugnier, Nastasije Noens, Tesse Worley, Juliena Lizerouxa, Clementa Noela i Alexisa Pinturaulta. Nakon četiri duela rezultat je bio 2-2, no Norvežani su osvojili medalju jer su imali bolje ukupno vrijeme.

Za Norvešku je ovo 38. medalja na ZOI u Pjongčangu čime su postavili novi rekord po broju osvojenih odličja na jednim igrama. Dosadašnji rekord držale su SAD sa 37 odličja osvojenih u Vancouveru 2010. godine. Dosada su norveški sportaši osvojili 13 zlata, 14 srebra i 11 bronci.

U polufinalnim dvobojima Švicarska je bila uspješnija od Francuske sa 3-1, dok je Austrija istim rezultatom svladala Norvešku.

KONAČNI REDOSLIJED:
1. Švicarska (Denise Feierabend, Wendy Holdener, Luca Aerni, Daniel Yule, Ramon Zenhaeusern)
2. Austrija (Stephanie Brunner, Katharina Gallhuber, Katharina Liensberger, Manuel Feller, Michael Matt, Marco Schwarz)
3. Norveška (Nina Haver-Loeseth, Kristin Lysdahl, Maren Skjoeld, Sebastian Foss-Solevaag, Leif Kristian Nestvold-Haugen, Jonathan Nordbotten)
4. Francuska
5. Velika Britanija, Njemačka, Italija i Švedska
9. Kanada, Češka, Mađarska, Južna Koreja, OS Rusija, Slovenija, Slovačka i SAD

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!