Zimski sportovi

"Ne morate svaki dan jesti kavijar", komentar je predsjednika IIHF-a na izostanak igrača iz NHL-a

HINA • subota, 24.02.2018.
"Ne morate svaki dan jesti kavijar", komentar je predsjednika IIHF-a na izostanak igrača iz NHL-a
Foto: EPA

Iako na ZOI u Pjongčangu nismo mogli gledati sve najbolje hokejaše na svijetu, jer nije bilo igrača iz NHL-a, predsjednik Međunarodne hokejaške federacije (IIHF) Rene Fasel misli da to nije umanjilo atratktivnost olimpijskog turnira...

"Ne morate svaki dan jesti kavijar, možete živjeti i od mesne štruce i kobasica. Petak je bio takav dan", kazao je Fasel misleći na najveću senzaciju olimpijskog turnira koju su priredili hokejaši Njemačke koji su u polufinalu svladali Kanadu s 4:3 (1:0, 3:1, 0:2).

Tako će se Njemačka u nedjelju po prvi puta u povijesti boriti za zlatnu medalju protiv ruske reprezentacije, koja je s 3:0 svladala Češku, a Kanađanima i Česima ostaje borba za broncu.

"Naravno da su ljubitelji hokeja razočarani što nema igrača iz NHL-a, ali što se tu može. Mi moramo promovirati hokej, a polufinalna utakmica Njemačke i Kanade bila je nešto posebno. Mislim da nikoga u Njemačkoj nije briga što nema NHL igrača u Pjongčangu", dodao je Fasel.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.02.2018. u 17:50
    kakva glupa izjava...I naravno da nije umanjilo atraktivnost olimpijskog turnira. Kao da bi bilo drugačuje da su tu najbolji Kanađani, Rusi, Šveđani, Finci...ma uopće ne bi...
    Obrisan korisnik