Tenis

Hačanov zna kako protiv Berdycha, Ivaškin tjedan iz snova došao kraju

Sportnet • subota, 24.02.2018.
Hačanov zna kako protiv Berdycha, Ivaškin tjedan iz snova došao kraju
Foto: EPA

Nakon što je Hačanov za samo 74 minute s 2:0 (6-3, 6-2) bio bolji od danas neprepoznatljivog Berdycha i stigao do svog drugog ATP finala u karijeri, u meču između domaćeg predstavnika Pouillea i Bjelorusa Ivaške tražili smo ime njegovog protivnika u sutrašnjem finalu. Francuz je na kraju slavio s 2:0 (6-3, 7-6) u setovima, stigao tako i drugu godinu zaredom do finala u Marseilleu i tražit će u prvom međusobnom ogledu s Hačanovim šesti ATP naslov u karijeri.

AUTOR: Stipe Dedić

Finale u Marseilleu bit će drugo ATP finale za Hačanova. 21-godišnji Rus još uvijek ne zna kako je to izgubiti u finalu, pošto je iz svog jedinog dosadašnjeg pokušaja odmah uzeo naslov. Bilo je to 2016. godine u kineskom Chengduu.

Polufinalni ogled između Hačanova i Berdycha bio je drugi međusobni ogled dvaju tenisača i druga pobjeda za Rusa. Hačanov je jedan od rijetkih tenisača koji se mogu pohvaliti da im Čeh u dva meča nije uspio uzeti niti set. Naime, u prvom međusobnom ogledu odigranom prošle godine u Roland Garrosu Hačanov je Berdycha dobio s 3:0 u setovima.

Berdych je na servisu u prvom setu konstantno bio pod pritiskom Hačanova i konačno se slomio pri rezultatu 2:2. Imao je Berdych tri prilike za break i povratak u set pri vodstvu Rusa 5:3, no sve ih je Rus spasio, a onda u sljedećem gemu još jednom uzima servis Čeha i prvi set sa 6:3.

Drugi je set bio gotovo pa preslika prvoga, s tim da je u drugom Hačanov prvi servirao pa je konačni rezultat tim porazniji za Čeha. Hačanov do prvog breaka dolazi pri vodstvu 2:1, do kraja nije dozvolio Berdychu niti jednu priliku za povratak u meč, a onda kod vodstva 5:2 još jednom uzeo servis protivniku za konačnih 2:0 u setovima.

Meč između Lucasa Pouillea i kvalifikanta Ilje Ivaške bio je kudikamo neizvjesniji. S obzirom na to da su obojica odlični serveri, očekivali smo dugačak i zanimljiv meč, a upravo to smo i dobili.

U prvom setu dominirali su servisi. Prve break prilike vidjeli smo tek u šestom gemu kada Pouille dolazi do 4:2. Ipak prije negoli je poveo s 1:0 u setovima, morao je Francuz u posljednjem gemu prvog seta spasiti jedinu break loptu koju je Ivaška uspio izboriti u toj prvoj dionici.

U drugom setu vidjeli smo pravu dramu. Pouille je već u trećem gemu uzeo servis Bjelorusu i poveo s 2:1, samo da bi mu Ivaška ubrzo uzvratio i poravnao na 3:3. Oba su tenisača suvereno držali početni udarac do jedanaeste igre u drugom setu kada Pouille još jednom uzima servis protivniku i odlazi na, činilo se nedostižnih 6:5. Francuz je u dvanaestom gemu propustio iskoristiti tri meč lopte, a Ivaška je iskoristio svoju petu priliku za break stoga je o pobjedniku druge dionice odlučivala trinaesta igra.

Pouille je i tiebreak počeo bolje. Nakon sedam odigranih poena imao je 5:2, a onda Ivaška uzima četiri poena zaredom i pri vodstvu 6:5 ima set loptu na svom servisu. Ipak, Bjelorus je izgubio oba svoja početna udarca i vratio prednost na stranu Francuza koji koristi četvrtu meč loptu i zasluženo prolazi u finale.

ATP Marseille, polufinale:
Hačanov - Berdych 6-3, 6-2
Pouille - Ivaška 6-3, 7-6(6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!