Ostali sportovi

Filip Hrgović do četvrte profesionalne pobjede, na bodove svladan čvrsti Irac Turner

Branimir Korać • subota, 24.02.2018.
Filip Hrgović do četvrte profesionalne pobjede, na bodove svladan čvrsti Irac Turner

Filip Hrgović prvi put u profesionalnoj karijeri morao je odraditi svih osam rundi, ali svejedno je slavio na bodove i to uvjerljivo. 80:72 dva puta te jednom 79:73 za hrvatskog boksača protiv čvrstog Irca Seana Turnera...

Sean Turner samo je potvrdio općepoznatu činjenicu kako su otočki borci vrlo čvrsti i da im nije nikakav problem primiti poveći broj udaraca. Tehnički dosta skroman, ali vrlo srčan i čvrst natjerao je Filipa Hrgovića u osam rundi, no Hrgović je na bodove riješio meč u svoju korist.

Irac je uglavnom primao udarce, Hrgović je imao meč pod apsolutnom kontrolom i nije dopustio protivniku da ga uvede u probleme. Turner je uglavnom pokušavao iz nekih kontri, nije mogao sam kreirati seriju i Hrgovića pritisnuti na konopce.

Dosta viši i dužih ruku Hrgović poput braće Kličko strpljivo je skupljao bodove razbijajući povremeno dosta neuobičajen gard Irca, no koliko god udaraca primio, Turner nije izgledao uzdrman. U nekoliko navrata pokazao je da ima dosta opasan udarac, ali Hrgović je uglavnom bio oprezan i neutralizirao te pokušaje.

Samo u posljednjoj rundi Turner je bio nešto aktivniji, neki od udaraca završili su tamo gdje ih je i planirao uputiti, ali to nije naštetilo hrvatskom boksaču, samo je Turneru donijelo u bodovanju jednu od sedam rundi kod jednog od sudaca. Malo će mu to na kraju značiti.

Nakon glatkih i brzih pobjeda prekidom u prve tri borbe, Hrgović je sada morao više raditi, ali bit će zadovoljan činjenicom da je imao na drugoj strani ozbiljnijeg protivnika i pokazao kako je spreman za jače mečeve.

FOTO: Karim de la Plaine

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • markoli25.02.2018. u 00:43
    Bravo Fićo!
    markoli