Košarka

VIDEO: Hrvatski dvoboj završen Šarićevom pobjedom, atraktivni Hezonja ponovno dvoznamenkast

Branimir Korać • nedjelja, 25.02.2018.
VIDEO: Hrvatski dvoboj završen Šarićevom pobjedom, atraktivni Hezonja ponovno dvoznamenkast
Foto: EPA

Izravni dvoboj Darija Šarića i Marija Hezonje okončan je dobrim nastupima hrvatskih reprezentativaca, Hezonja se ponovno istica atraktivnim akcijama, a Šarić je odmarao nešto više nego inače...

Subota u NBA ligi donijela je i nama posebno zanimljiv dvoboj između Philadelphije i Orlanda. Sixersi su slavili na svom parketu sa 116:105, upisali su očekivanu pobjedu protiv kaotičnog Magica koji ove sezone izgleda kao momčad s Ljetne lige u kojoj se svatko bori za ugovor za sezonu.

Dvoboj Darija Šarića i Marija Hezonje je ono što smo čekali, obojica su dobro odradili posao iako smo ih gledali i u boljim izdanjima. Šarić nije briljirao šuterski, no dao je skakački doprinos i podijelio četiri asistencije dok je Hezonja ponovno pokazao svoju atletsku stranu, jedno sjajno zakucavanje nakon ukradene lopte i krasnu blokadu na Belinelliju.

Orlando je imao bolji ulazak u utakmicu, ali tricama Roberta Covingtona Philadelphia je napravila preokret, nakon toga glavnu riječ preuzeo je Joel Embiid koji je uništio centre Orlanda i odveo Philadelphiju na 20 razlike već do poluvremena.

U nastavku susreta Brett Brown mogao si je dopustiti luksuz odmaranja onih koji inače najviše igraju, među njima i Šarića koji nije puno bio na parketu u drugom dijelu, a Philadelphia je unatoč tome lakoćom držala vodstvo.

U završnici susreta Orlando se uspio spustiti na minus devet, imao je Hezonja i šut za tricu za minus tri, lopta se nećkala i na kraju izašla iz obruča te je u biti tu postalo definitivno jasno da Orlando neće u potpunosti zaprijetiti.

Šarić je odradio 25 minuta i za to vrijeme ubacio 11 poena uz šut za dva 2/5 i za tricu 1/4 čemu je dodao slobodna bacanja 4/4. Osim toga uhvatio je šest skokova i podijelio četiri asistencije.

S druge strane Hezonja je u istoj minutaži ubacio 13 poena uz 3/8 za dva i 1/2 za tricu te poput Šarića 4/4 slobodna bacanja. Tome je dodao i tri ukradene lopte te po dva skoka i asistencije.

Inače prvo ime susreta bio je sjajni Embiid s 28 poena i 14 skokova dok je Ben Simmons dodao 17 poena i sedam asistencija. Kod Magica Aaron Gordon je ubacio 20 poena uz po sedam skokova i asistencija, a Evan Fournier ubilježio je 16 poena i šest skokova.

NBA:
Philadelphia 76ers - Orlando Magic 116:105.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!