Košarka

VIDEO: Warriorsi se dominantnom predstavom osvetili Thunderima, Lillard u zadnjim trenucima srušio Sunse

Dario Dodić • nedjelja, 25.02.2018.
VIDEO: Warriorsi se dominantnom predstavom osvetili Thunderima, Lillard u zadnjim trenucima srušio Sunse
Foto: EPA

Golden State Warriorsi nisu dopustili treći uzastopni poraz protiv Oklahoma City Thundera, na krilima Kevina Duranta stigli su do uvjerljive pobjede. Slavili su i Celticsi kod Knicksa, impresivnu je partiju pružio Damian Lillard u pobjedi Portlanda protiv Sunsa. Ivica Zubac i Dragan Bender nisu pružili pamtljive predstave...

Treći put ove sezone susreli su se Golden State Warriorsi i Oklahoma City Thunderi. Za razliku od prethodna dva susreta u kojima su Thunderi slavili, noćas su Warriorsi podsjetili zašto su prvaci.

Dominantnim drugim poluvremenom Warriorsi su na svom parketu stigli do više nego uvjerljivih 112:80. Prvi put u posljednjih pet utakmica Thunderi su ostali ispod 100 poena, s 80 postignutih koševa izjednačili su najslabiji ofenzivni učinak ove sezone. Bilo je nervoze u završnici, naguravanja između Duranta i Anthonyja, na kraju je Draymond Green zaradio 15. tehničku ove sezone.

Warriorse je protiv svoje bivše momčadi predvodio Kevin Durant s 28 koševa i pet skokova. Dobru je večer Steph Curry okončao s 21 košem, devet skokova i šest asistencija, Klay Thompson je dodao 11 poena, Draymond Green deset, uz osam asistencija.

Slabi Thunderi šutirali su iz igre 29/88, a u tome je prednjačila trojka Westbrook - George - Anthony. Njih su trojica ispucala 46 šuteva, a pogodila tek 11. Russell Westbrook je s 15 poena, 12 skokova i sedam asistencija predvodio goste, po 14 su koševa dodali Carmelo Anthony i Steven Adams, Paul George je upisao tek pet poena.

Boston Celticsi su stigli do druge pobjede nakon All-Star pauze, sinoć su sa 121:112 slavili u gostima kod New York Knicksa.

Nakon nešto slabijeg početka susreta Kyrie Irving je oživio u trećoj četvrtini i pobrinuo se da pobjeda ode gostima. Na kraju je s 31 košem, devet skokova i osam asistencija predvodio Celticse.

Jaylen Brown je odličnu predstavu okončao s 24 poena, 14 je dodao Rozier, Al Horford se zadržao na 13 koševa i deset skokova.

Trey Burke je s 26 koševa i osam asistencija bio najraspoloženiji u redovima Knicksa, Tim Hardaway Jr. se zaustavio na 17 poena, Beasley na 15.

Iako su imali 15 koševa prednosti sedam i pol minuta prije kraja, košarkaši Phoenix Sunsa ubilježili su deveti poraz zaredom, bolji od njih bili su Portland Trail Blazersi sa 106:104.

U zanimljivoj završnici Sunsi su imali loptu sa strane, ali Troy Daniels je nije na vrijeme izveo, pripala je Blazersima koji zahvaljujući fenomenalnom Damianu Lillardu dolaze do pobjede 0.9 sekundi prije kraja.

Lillard je s 40 koševa, deset skokova i pet asistencija predvodio Portland, 21 je koš dodao C.J. McCollum, Jusuf Nurkić ubacio je 14 koševa i dodao 13 skokova.

Najbolji kod Sunsa bio je Devin Booker s 30 koševa i devet skokova. 19 je poena ubilježio T.J. Warren, 13 koševa i 11 asistencija dodao je Elfrid Payton. Dragan Bender nije odigrao utakmicu za pamćenje, na parketu je proveo 25 minuta i za to vrijeme ubilježio pet koševa, pet skokova, asistenciju i blokadu.

Nakon tri uzastopna poraza na gostovanjima košarkaši Los Angeles Lakersa stigli su do pobjede. Slavili su Lakersi sa 113:108 u Sacramentu kod Kingsa, kojima je ovo osmi poraz u posljednjih devet domaćih utakmica, ponajviše zahvaljujući Kentaviousu Caldwellu-Popeu.

Caldwell-Pope je najboljim učinkom sezone predvodio Lakerse do pobjede, ubacio je 34 poena i dodao sedam skokova. 17 je koševa s klupe dodao Isaiah Thomas, 13 je ubacio Ingram, 12 koševa uz 13 skokova pridodao je Randle. Lonzo Ball nije bio u sastavu. Ivica Zubac je odigrao tek 11 minuta i za to vrijeme upisao četiri poena (2/4 za 2) uz dva skoka.

Kingse su sa po 21 košem predvodili Bogdan Bogdanović i Buddy Hield, 18 koševa uz 15 skokova ubilježio je Cauley-Stein.

NBA, rezultati:
New York - Boston 112:121
Miami - Memphis 115:89
Golden State - Oklahoma City 112:80
Minnesota - Chicago 122:104
Utah - Dallas 97:90
Phoenix - Portland 104:106
Sacramento - L.A. Lakers 108:113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!