Tenis

Karen Hačanov u drugom finalu do druge titule u karijeri

Branimir Korać • nedjelja, 25.02.2018.
Karen Hačanov u drugom finalu do druge titule u karijeri
Foto: EPA

Pobjednik ovotjednog turnira u Marseilleu je Rus Karen Hačanov. Hačanov je u finalu bio bolji od domaćeg igrača Lucasa Pouillea nakon velike borbe u tri seta...

Gotovo dva sata trajala je velika borba u finalu turnira u Marseilleu, u potpuno izjednačenom meču Karen Hačanov i Lucas Pouille borili su se za titulu, a na kraju je uspješniji bio mladi Rus koji je odnio pobjedu sa 7:5, 3:6, 7:5. Hačanovu je to bilo drugo finale u karijeri i druga osvojena titula.

U dosad jedinom nastupu u finalu Hačanov je prije godinu i pol u Chengduu igrao protiv Alberta Ramosa i tamo je također vodio veliku borbu sa svojim protivnikom i na kraju slavio sa 6:7, 7:6, 6:3. Pouilleu je ovo bilo osmo finale i treći poraz u završnom susretu. Ove godine već je bio u finalu i to u Montpellieru gdje je svladao Richarda Gasqueta.

Hačanov je prvi set uzeo sa 7:5 nakon što je imao prednost od početka meča da bi se Pouille vratio i poravnao na 5:5. Međutim odmah je ponovno izgubio servis nakon čega Rus uspješno dovršava posao i realizira prvu set loptu.

Odmah na početku drugog seta propustio je 15:40, Pouille se tu izvukao da bi se potpuno vratio u meč sredinom seta kada dolazi do breaka i vodstva 4:2. Hačanov do kraja seta nije zaprijetio i Pouille uzima drugi set sa 6:3.

Treći set protekao je u znaku dobre igre na servisu, nijedan nije mogao do break lopte sve do 12. gema. Tu Hačanov dolazi do 30:40 i prve meč lopte, ne koristi je, ali na drugoj Pouille šalje forhend u mreži i Hačanov dolazi do pobjede.

"Nadam se da ću u budućnosti imati još puno nastupa u finalima. Ovdje sam od prvog dana igrao dobar tenis i bio je pravi užitak igrati pred punim tribinama posljednjeg dana", istaknuo je Hačanov.

ATP Marseille, finale:
Karen Hačanov (Rusija, 9) - Lucas Pouille (Francuska, 3) 7:5, 3:6, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!