Tenis

Mektić i Peya propustili veliku priliku u finalu Rio de Janeira

Dario Dodić • nedjelja, 25.02.2018.
Mektić i Peya propustili veliku priliku u finalu Rio de Janeira
Foto: FaH

Hrvatski tenisač Nikola Mektić u paru s Alexanderom Peyom poražen je u finalu zemljanog turnira u Rio de Janeiru. Imali su Mektić i Peya veliku prednost, no na kraju su poraženi od kombinacije Marrero/Verdasco...

Veliku su priliku u finalu turnira parova na zemlji Rio de Janeira propustili Nikola Mektić i Alexander Peya. Hrvatsko-austrijska kombinacija imala je veliku prednost protiv španjolskog dvojca Marrero/Verdasco, ali nije uspjela privesti meč kraju.

Imali su Mektić i Peya prednost od 1-0 u setovima i 4:1 u drugom setu, ali slast trijumfa nisu osjetili.

Nakon što su u prvom gemu prvog seta izgubili servis Mektić i Peya vratili su se u egal breakom u šestoj igri. Break/set-loptu u 12. gemu koriste za osvajanje seta (7:5).

Činilo se kako nezaustavljivo grabe prema tituli kada su u drugom setu dohvatili rani break i poveli 4:1, no Marrero i Verdasco u sedmom gemu vraćaju break, hvataju novi u 11. igri i s identičnih 7:5 dolaze do izjednačenja u setovima. Imali su Hrvat i Austrijanac dva mini-breaka u trećem setu, no nisu izdržali do kraja Španjolci vodu okreću na svoj mlin i s 10:8 dolaze do titule u Brazilu.

Rio de Janeiro, finale parova:
Marrero/Verdasco (ŠPA) - Mektić/Peya (HRV/AUT) 5:7, 7:5, 10:8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!