Košarka

VIDEO: Nigerija ostala neporažena, Srednjoafrička Republika slavila nakon produžetka

Petar Jenjić • nedjelja, 25.02.2018.
VIDEO: Nigerija ostala neporažena, Srednjoafrička Republika slavila nakon produžetka
Foto: EPA

Nastavljeni su kvalifikacijski susreti za Svjetsko košarkaško prvenstvo. U skupinama B i D afričkog dijela kvalifikacija odigrane su po dvije utakmice, a jedina neporažena reprezentacija ostala je Nigerija koja nije imala prevelikih problema na gostovanju kod Malija...

Prvu pobjedu u kvalifikacijama ostvarila je Srednjoafrička Republika koja je nakon produžetka slavila na gostovanju kod Obale Bjelokosti, završilo je rezultatom 63:62. Domaćinu je dodatnih pet minuta donio Mouloukou Diabate 18 sekundi prije kraja (55:55), no u produžetku gostujuća je momčad vrlo brzo stekla prednost i do kraja je nije ispustila.

Goste je do pobjede predvodio Destin Damachoua sa 17 poena, dok je Jimmy Djimrabaye dodao 13 koševa. Mouloukou Dibate bio je najbolji kod domaćina s 13 poena.

Kao i Srednjoafrička Republika, do prvog slavlja stigla je i Uganda koja nije imala prevelikih problema protiv Ugande, slavila je rezultatom 79:63. Već na kraju prvog poluvremena domaćin je imao 21 poen prednosti (48:27), potpuno dominirajući na obje strane parketa i do kraja je samo bilo pitanje kojom će razlikom slaviti.

Najbolji je u redovima Ugande bio Robinson Odoch s 20 poena i šest skokova, dok je Jimmy Enabu dodao 18 koševa i pet skokova. Goste je predvodio Kenny Gasana sa 16 koševa.

Do drugog slavlja stigao je Senegal koji je kod kuće bio bolji od Mozambika sa 60:52. Gosti su puno bolje odigrali prvih deset minuta koje su zaključili sa samo pet primljenih koševa i 13 poena prednosti (18:5). Ipak, kako je utakmica odmicala Senegal se sve više približavao, a sredinom treće četvrtine prešao u vodstvo (37:36). U završnici susreta domaćin je napravio seriju 10:0 i tako osigurao slavlje.

Na stopostotnom učinku ostaje Nigerija koja je bez većih problema slavila na gostovanju kod Malija i tako mu nanijela drugi poraz. Nigerijci su slavili rezultatom 82:59, u utakmici koju su otvorili sa 15:0 i prednost bez većih problema sačuvali do kraja.

Goste je do pobjede predvodio Ikechukwu Diogu s 22 koša i devet skokova, dok je Obi Emegano zaključio susret s 15 poena. Nianta Diarra i Ibrahim Djambo ubacili su po devet koševa za domaću momčad.

Afričke kvalifikacije za SP:
Obala Bjelokosti - Srednjoafrička Republika 62:63 (nakon produžetka)
Senegal - Mozambik 60:52
Uganda - Ruanda 79:63
Mali - Nigerija 59:82

Skupina B:
1. Nigerija 3-0
2. Uganda 1-2
3. Mali 1-2
4. Ruanda 1-2

Skupina D:
1. Senegal 2-1
2. Mozambik 2-1
3. Srednjoafrička Republika 1-2
4. Obala Bjelokosti 1-2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!