Rukomet

Saračević: "Frustrirajuće je izgubiti na ovakav način"; Cindrić: "Teška utakmica, zadovoljan sam pobjedom"

Sportnet • srijeda, 28.02.2018.
Saračević: "Frustrirajuće je izgubiti na ovakav način"; Cindrić: "Teška utakmica, zadovoljan sam pobjedom"
Foto: FaH

Nakon jučerašnje pobjede Vardara protiv Prvog plinarskog društva Zagreb, očekivano, raspoloženja u oba stožera su različita...

PIŠE: Jan Šneler

Golom Igora Karačića u posljednjoj minuti utakmice, Vardar je došao do pobjede u Zagrebu protiv PPD Zagreba. Iako su Zagrebaši igrali dobro prvi dio utakmice te vodili na poluvremenu s 13:11, u nastavku utakmice Vardar je jače pritisnuo i konačno slavio u posljednjoj minuti s 24:25.

Iako je odmarao jedan dio igrača prije nedjeljnog susreta s Kristianstadom u Ligi prvaka, trener PPD Zagreba Zlatko Saračević bio je razočaran konačnim ishodom.

"Teška utakmica za obje momčadi, što sam i naglašavao prije susreta. Uvijek je frustrirajuće izgubiti na ovakav način, pogotovo nakon sličnih poraza u Szegedu i Plocku. Dajemo najbolje od sebe, trudimo se maksimalno i nadam se da ćemo početi završavati utakmice na pravi način i početi pobjeđivati", istaknuo je Saračević.

Sudbine ova dva kluba podosta su isprepletena posljednjih tjedana. Nakon što je PPD Zagreb svladao Nantes te tako pomogao Vardaru, Vardar bi mogao uzvratiti uslugu i pobjedom protiv Wisle, omogućiti PPD Zagrebu da odlučuje o svojoj sudbini. Podsjetimo, ako PPD Zagreb pobijedi Kristianstad, Wisla ne smije dobiti Vardar.

Trener Vardara i budući trener bogatog PSG-a, Raul Gonzalez može biti zadovoljan izvedbom svoje momčadi, naročito u drugom dijelu kada su stigli zaostatak i konačno slavili.

"Prvo poluvrijeme nije bilo dobro kao što je trebalo ali u drugom dijelu uspjeli smo pojačati agresivnost u obrani i pobijediti. Važna pobjeda, odlična za naše samopouzdanje prije ključne utakmice Lige prvaka ovog vikenda", dodao je Gonzalez.

Najbolji strijelac Vardara u jučerašnjem susretu, Luka Cindrić (5 golova), shvaća težinu utakmice i važnost koju ona ima za makedonski klub. Ipak, hrvatski reprezentativac nije skrivao osjećaje prema hrvatskom prvaku koji je nesretno izgubio.

"Teška utakmica, zadovoljan sam pobjedom. Želio bih čestitati Zagrebu, ali sada je vrijeme da se okrenemo vikendu i posljednjoj utakmici grupne faze Lige prvaka ove sezone", zaključio je Cindrić.

Napomenimo na kraju kako će Vardar u slučaju pobjede protiv Wisle u posljednjem kolu grupne faze proći direktno u četvrtfinale gdje će ih vjerojatno čekati bolji iz susreta Pick Szeged - Kiel.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!