Tenis

Borna Ćorić uvjerljivo slavio i protiv Pairea te ušao u četvrtfinale Dubaija

Sportnet • srijeda, 28.02.2018.
Borna Ćorić uvjerljivo slavio i protiv Pairea te ušao u četvrtfinale Dubaija
Foto: EPA

Odličnim prvim i dobrim drugim setom, hrvatski tenisač za malo više od sat vremena svladao je Francuza Benoita Pairea i ušao među osam najboljih na ATP turniru u Dubaiju...

PIŠE: Jan Šneler

Hrvatskom tenisaču Borni Ćoriću očito odgovara Dubai, a naročito francuski tenisači. U prvom kolu Ćorić je s 2:0 u setovima svladao petog nositelja Richarda Gasqueta da bi danas u osmini finala svladao 46. tenisača na svijetu, Benoita Pairea sa 6:1 6:4.

Odlično je otvorio naš tenisač prvi set. Već u prvom gemu oduzeo je servis protivniku i odmah otvorio meč na pravi način. Nije trebalo dugo čekati te je Ćorić već u petom gemu ponovno napravio break i vrlo brzo poveo s 5:1.

Prilično obeshrabren kvalitetnom igrom našeg tenisača, Paire je potpuno potonuo te je izgubio još jednom servis tako da je Ćorić došao do seta sa 6:1 te što je također važno imao prvi servis u drugom setu. Francuz nije bio dostojan protivnik raspoloženom Ćoriću niti u drugom setu.

U četvrtom gemu, Ćorić ima 0:40 i prilično rutinski već prvu break loptu koristi te odlazi na 3:1. Bilo je tada jasno kako je Ćorić vrlo blizu prolaska u sljedeći krug, no Paire je odlučio pružiti još posljednji otpor. U sedmom gemu dolazi do prve break prilike i odmah ju koristi te vraća rezultat u egal.

Ipak, Ćorić igra odlično i kod vodstva 5:4, pritiskom na protivnika, dolazi do prve meč lopte i prilično sigurno ju iskorištava te dolazi do slavlja u meču. U četvrtfinalu, Ćorić bi ponovno mogao igrati protiv Francuza. Hrvatski će tenisač igrati protiv boljeg iz meča Španjolca Bautiste i Francuza Herberta.

ATP Dubai, osmina finala:
Borna Ćorić (HRV) - Benoit Paire (FRA) 6:1 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!