Tenis

Švicarka u tijesnom meču izbacila Janu Fett iz turnira u Acapulcu

Branimir Korać • srijeda, 28.02.2018.
Švicarka u tijesnom meču izbacila Janu Fett iz turnira u Acapulcu
Foto: EPA

Jana Fett upisala je poraz koji je mogla izbjeći. U prvom kolu turnira u Acapulcu poražena je od Švicarke Jil Belen Teichmann s dva puta po 7:5...

137. igračica svijeta Švicarka Jil Belen Teichmann svladala je Janu Fett u prvom kolu turnira u Acapulcu. Nakon što je Fett prošla kroz kvalifikacije, izgledalo je da može biti zadovoljna ždrijebom, ali Teichmann je ipak bila bolja i u tijesnom meču za sat i 45 minuta igre odnijela je pobjedu.

Fett je imala dosta problema sa svojim početnim udarcem, upisala je osam dvostrukih servis pogrešaka i dozvolila protivnici 13 break prilika, a Teichmann je to iskoristila i pet puta dolazila do breaka. S druge strane hrvatska tenisačica je realizirala tri od četiri break prilike.

Fett je odlično otvorila meč, dominirala je u početku i povela s 5:1 da bi sve to prosula kada je trebalo završiti posao. Nije imala nijednu set loptu, Teichmann je do kraja seta uzela svih šest gemova i sa 7:5 osvojila prvi set.

I u drugom setu Fett je imala bolji početak, krenula je s 4:1 i ponovno nije izdržala. Ovaj put break odluke stigao je kod 5:5 kada Teichmann dolazi do 0:40 i 6:5. Na servisu za meč bilo je malo nervoze kod Švicarke, Fett je stigla do 30:40, ali nije se uspjela vratiti u meč.

Drugo kolo za Teichmann donosi četvrtu nositeljicu Shuai Zhang koja je u dva seta bila bolja od Talijanke Jasmine Paolini.

WTA Acapulco, prvo kolo:
Jil Belen Teichmann (Švicarska) - Jana Fett (Hrvatska, Q) 7:5, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!