Tenis

Borna Ćorić uspješan na startu turnira u Dubaiju

Slavko Boldin • utorak, 27.02.2018.
Borna Ćorić uspješan na startu turnira u Dubaiju
Foto: EPA

Hrvatski tenisač Borna Ćorić pobjedom je otvorio nastup na ATP turniru iz serije 500 u Dubaiju. Bez izgubljenog seta svladao je favoriziranog Francuza Richarda Gasqueta sa 6:4 i 6:3...

Vrlo dobru formu iz Davis Cup susreta u Osijeku Borna Ćorić nastavlja prikazivati i na tvrdoj podlozi. Odmah na početku susreta naš je tenisač oduzeo servis Francuzu i poveo s 3:0.

Obojica su držala servis do 5:2, kada Borni nakratko pada koncentracija pa Gasquet dolazi do breaka. Ipak, odmah u sljedećem gemu Ćorić uspijeva ponovno oduzeti servis protivniku i time dobiva prvi set.

Druga dionica praktički je bila preslika prvog seta. Borna je rano došao u prednost, bio je konzistentniji u izmjenama s osnovne linije i uspješno anulirao Gasquetov backhand. Francuz, 37. tenisač svijeta i 13 mjesta bolje rangiran od Ćorića, u velikom dijelu meča je izgledao dekoncentrirano. Napravio je čak 29 neprisiljenih pogrešaka, a pogodio samo sedam winnera.

Ćorić je manje griješio (23 neprisiljene pogreške) uz 22 izravna poena. Kao i u prvom setu, Gasquet je vratio break na Ćorićevom servisu za meč, no već u sljedećem gemu ispustio je servis pa je naš tenisač došao do vrijedne pobjede. Borna će u drugom kolu igrati protiv još jednog Francuza, Benoita Pairea.

ATP500 Dubai, 1. kolo:
Borna Ćorić(HRV) - Richard Gasquet (FRA/5) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!