Tenis

Borna Ćorić u četvrtfinalu protiv neugodnog Španjolca

Mihaela Bradovski • srijeda, 28.02.2018.
Borna Ćorić u četvrtfinalu protiv neugodnog Španjolca
Foto: EPA

Odrađeni su i preostali susreti drugog kola na ATP turniru u Dubaiju, a Borna Ćorić saznao je protivnika u Četvrtfinalu. Tamo ga čeka Španjolac Roberto Bautista Agut...

Borna Ćorić saznao je protivnika u četvrtfinalu turnira u Dubaiju. Igrat će protiv Roberta Bautiste Aguta, Španjolca koji je postavljen za trećeg nositelja, a koji je morao igrati tri seta protiv Pierre-Huguesa Herberta. Herbert je uzeo drugi set u tie-breaku sa 7:2, ali u trećem je ostao bez odgovora na igru Bautiste Aguta i upisao poraz.

Iznenađenje je priredio Evgeni Donskoj koji je izgubio samo dva gema protiv Damira Džumhura. Tenisač iz Bosne i Hercegovine osjećao je probleme s mišićem i nije bio pravi što je Donskoj iskoristio i visoko ga svladao za samo 50 minuta provedenih na terenu.

Jedan od onih koji su jako puno napredovali u posljednjih godinu dana je Filip Krajinović, a pokazuje to i u Dubaiju gdje je dogurao do četvrtfinala. U drugom kolu igrao je protiv iskusnog Marcosa Baghdatisa, Cipranin se nije samo tako predao, ali Krajinović je ipak na kraju odnio pobjedu u dva seta.

Najveće iznenađenje turnira u Dubaiju je Tunižanin Malek Jaziri koji je upisao i drugu pobjedu. Nakon što je na startu šokirao Grigora Dimitrova, sada je bio bolji i od Robina Haasea i to u dva tie-breaka. Zanimljivo, Jaziri je u cijelom meču imao samo jednu break priliku i nije ju iskoristio, a Haase ih je imao čak osam, također neiskorištenih.

Prije samo tri dana Lucas Pouille poražen je u finalu Marseillea od Karena Hačanova, a danas je uzvratio mladom Rusu. U drugom kolu Dubaija bio je bolji u tri seta, slavio je sa 6:4, 3:6, 6:3, odlično je iskoristio svoje prilike i prošao u četvrtfinale.

Japanac Yuichi Sugita ove sezone dosta se mučio s formom, sve do dolaska u Dubai. Ovdje ga je ždrijeb pomilovao, imao je dva lagana protivnika u prva dva kola i upisao je pobjede vrijedne četvrtfinala. Drugo kolo donijelo mu je Jan-Lennarda Struffa koji također ne briljira u 2018. godini i Sugita je slavio u dva seta.

U četvrtfinalu je i mladi Grk Stefanos Tsitsipas koji je preokretom svladao Philippa Kohlschreibera. Nijemac je uzeo prvi set, no nakon toga Tsitsipas je podignuo igru i nakon sat i 45 minuta izborio nastup u četvrtfinalu.

ATP Dubai, drugo kolo:
Roberto Bautista Agut (Španjolska, 3) - Pierre-Hugues Herbert (Francuska) 6:4, 6:7(2), 6:1
Evgeni Donskoj (Rusija) - Damir Džumhur (BiH, 4) 6:1, 6:1
Filip Krajinović (Srbija, 7) - Marcos Baghdatis (Cipar) 7:6(2), 6:4
Malek Jaziri (Tunis) - Robin Haase (Nizozemska) 7:6(4), 7:6(3)
Lucas Pouille (Francuska, 2) - Karen Hačanov (Rusija) 6:4, 3:6, 6:3
Yuichi Sugita (Japan, 8) - Jan-Lennard Struff (Njemačka) 7:6(4), 6:4
Stefanos Tsitsipas (Grčka) - Philipp Kohlschreiber (Njemačka, 6) 4:6, 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!