Tenis

Bautista Agut zaustavio Bornu Ćorića u četvrtfinalu Dubaija

Branimir Korać • četvrtak, 01.03.2018.
Bautista Agut zaustavio Bornu Ćorića u četvrtfinalu Dubaija
Foto: EPA

Treći nositelj i 23. igrač svijeta, Roberto Bautista Agut, bio je koban za Bornu Ćorića u četvrtfinalu turnira u Dubaiju. Ćorić se borio, pružio je sve od sebe, ali Bautista Agut ipak je na kraju slavio sa 7:6, 6:4...

Borna Ćorić neće igrati u polufinalu turnira u Dubaiju. Nije imao jednostavan posao u četvrtfinalu, igrao je protiv vrlo čvrstog Španjolca Roberta Bautiste Aguta koji je na kraju upisao pobjedu 7:6, 6:4. Bautista Agut mu je poznat protivnik, već su se susretali na ATP Touru, a i u ranijim dvobojima Borna je imao dosta problema.

Uspio je samo jednom doći do pobjede i uopće seta protiv Bautiste Aguta, bilo je to prije dvije godine u Chennaiju gdje je u četvrtfinalu slavio s 3:6, 6:4, 7:6. Dva mjeseca kasnije susreli su se posljednji put i to na Roland Garrosu gdje je Bautista Agut bio vrlo uvjerljiv sa 6:2, 6:3, 6:3.

Meč u Dubaiju bio je izjednačen, Ćorić je propustio priliku uzeti prvi set, a nakon toga Bautista Agut kontrolirao je dvoboj i na kraju izborio polufinale.

U prvom setu Borna je rano došao do breaka, poveo je s 3:1 i čuvao prednost sve do osmog gema. Tu je ušao u probleme, Španjolac je stigao do 0:40 te se vratio u set. Odluka je pala u tie-breaku gdje je Bautista Agut uzeo sve poene na svom servisu, Ćorić je izgubio dva na svom i Španjolac je uzeo 13. gem sa 7:4.

Odmah na startu drugog seta Borna je spasio break loptu, a jedinu svoju u tom setu propustio je kod vodstva 3:2 kada je imao 30:40. Slično kao i u prvom setu, krizni gem na servisu donio je prevagu, bilo je to kod 4:4 kada je Bautista Agut stigao do 0:40 te brzo izborio i servis za meč. Tu je bez većih problema dovršio posao i sa 6:4 prošao u polufinale.

U borbi za finale čeka ga dvoboj protiv boljeg iz meča između Maleka Jazirija i Stefanosa Tsitsipasa.

ATP Dubai, četvrtfinale:
Roberto Bautista Agut (Španjolska, 3) - Borna Ćorić (Hrvatska) 7:6(4), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!