Košarka

VIDEO: Sixersi se predstavili LeBronu, Šarić još jednom vrlo dobar, Clarkson isključen zbog gađanja Šarića

Branimir Korać • petak, 02.03.2018.
VIDEO: Sixersi se predstavili LeBronu, Šarić još jednom vrlo dobar, Clarkson isključen zbog gađanja Šarića
Foto: EPA

Četvrtak je donio četiri utakmice u NBA ligi, a zanimljiv dvoboj očekivao se u Clevelandu gdje su gostovali 76ersi. Tako je i bilo, Sixersi su odnijeli pobjedu uz važan doprinos Darija Šarića...

Philadelphia je krenula u kampanju dovođenja LeBrona Jamesa na ljeto, a što Sixersi mogu, James se uvjerio i noćas. Dario Šarić i društvo upisali su pobjedu u Clevelandu sa 108:97, hrvatski reprezentativac odigrao je još jednu vrlo dobru utakmicu i bio među najboljim pojedincima Sixersa.

Šarić je ubacio vrlo važnu tricu dvije minute prije kraja susreta, Sixersi su tu poveli 98:94, i krenuli u završno odvajanje s kojim su potpuno riješili pitanje pobjednika. U samoj završnici susreta Šarić je zakucao za konačnih 108:97 što se nije svidjelo Jordanu Clarksonu koji ga je pogodio loptom u leđa, izazvao gužvu na parketu i zaradio isključenje.

"Iznenadila me njegova reakcija, mi smo NBA igrači. Biti ljut zbog takvog nečeg za mene je čudno, ali ispričavam se organizaciji i navijačima", komentirao je Clarksonovu reakciju Šarić.

Šarić je za 30 minuta ubacio 16 poena (3/8 za dva, 2/5 za tri, 4/4 slobodna) te uhvatio devet skokova. JJ Redick dodao je 22 poena, Ben Simmons 18 poena uz devet skokova i osam asistencija, Joel Embiid 17 poena, 14 skokova i šest asistencija, a Robert Covington deset poena uz deset skokova.

Kod Cavsa James je upisao 30 poena uz devet skokova i osam asistencija, Larry Nance 13 poena uz sedam skokova, a Tristan Thompson uhvatio je 11 skokova.

U odličnoj formi igraju Los Angeles Lakersi koji su slavili i u Miamiju i to s uvjerljivih 131:113. Doigravanje je i dalje daleko za Lakerse iako imaju četiri pobjede u nizu, ali ako nastave igrati u ovakvoj formi, nije nemoguće da se uključe u borbu za osmo mjesto.

Protiv Heata ubacili su 73 poena u prvom poluvremenu i već tu stigli do dvoznamenkaste prednosti da bi u nastavku susreta samo dodatno povećali razliku i upisali uvjerljivu pobjedu.

"Potpuno su nas nadigrali. Ne smijemo protivnicima dopuštati da nam ubace 130+ poena", istaknuo je Goran Dragić nakon susreta.

Isaiah Thomas odigrao je svoju ponajbolju utakmicu u dresu Lakersa s 29 poena (6/11 trica) i šest asistencija, Julius Randle dodao je 25 poena i šest skokova, a Ivica Zubac za 18 minuta šest poena (1/3 za dva, 4/4 slobodna), tri skoka i četiri asistencije.

Kod Miamija Dwyane Wade ubacio je 25 poena, Goran Dragić 19 poena uz sedam asistencija, a Bam Adebayo 15 poena uz deset skokova.

U pobjedničkom nizu su i Blazersi koji su stigli do pete uzastopne pobjede, ovaj put slaveći protiv Minnesote sa 108:99. Minnesota, Portland, Oklahoma City i Denver vode veliku bitku za prvo mjesto u Northwest diviziji, zasad su na vrhu Timberwolvesi s 38-27, a koliko su male razlike pokazuje četvrto mjesto Nuggetsa s 33-28.

Damian Lillard još jednom je predvodio Portland, u prvoj četvrtini promašio je svih sedam šuteva iz igre da bi na kraju ipak skupio 35 poena i sedam skokova, CJ McCollum slijedio ga je s 19 poena, Al-Farouq Aminu s deset poena i 12 skokova, Ed Davis s deset poena i 11 skokova, a Jusuf Nurkić sa 16 poena i šest skokova.

Kod Minnesote Karl-Anthony Towns upisao je 34 poena i 17 skokova, Andrew Wiggins 21 poen i pet skokova, a Nemanja Bjelica uhvatio je 12 skokova.

NBA:
Cleveland Cavaliers - Philadelphia 76ers 97:108
Miami Heat - Los Angeles Lakers 113:131
Portland Trail Blazers - Minnesota Timberwolves 108:99
Sacramento Kings - Brooklyn Nets 116:111 produžetak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!