Ostali sportovi

Ivančević i Lončarek ušle u polufinale utrke na 60 metara s preponama

Sportnet • petak, 02.03.2018.
Ivančević i Lončarek ušle u polufinale utrke na 60 metara s preponama
Foto: EPA

Drugog dana Svjetskog dvoranskog prvenstva u atletici koje se održava u Birminghamu, nastupile su i trkačice na 60 metara s preponama. Hrvatske predstavnice ostvarile su dobar rezultat ušavši u polufinale koje je na rasporedu sutra...

PIŠE: Jan Šneler

Iako hrvatska atletika trenutno ima niz odličnih seniorki i seniora te veliki broj natjecatelja u mlađim kategorijama, zbog tehničkih i zdravstvenih razloga, Hrvatsku na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u atletici predstavljaju samo dvije atletičarke.

Najbolja hrvatska preponašica Andrea Ivančević i Ivana Lončarek uspjele su proći prvu razinu natjecanja i ući u polufinale utrke na 60 metara s preponama. Ivančević je bila u drugoj skupini u kojoj je najbolja bila Norvežanka Isabelle Pedersen s vremenom 7.93 što je ujedno i njen najbolji rezultat. Hrvatska atletičarka završila je na trećem mjestu s vremenom 8.15.

Što se tiče Ivane Lončarek, njena skupina bila je nešto izjednačenija. Najbolja je bila Amusan iz Nigerije s vremenom 7.95, dok je Lončarek nominalno završila na petom mjestu s vremenom 8.16. Nominalno jer je ostvarila isto vrijeme kao i četvrta Koleczek, 8.16. Ipak Poljakinja je bila bolja od naše atletičarke za samo dvije milisekunde.

Što se tiče ostalih rezultata, daleko najbolji rezultat ostvarila je Kendra Harrison. Sjajna američka preponašica osvojila je četvrtu skupinu s odličnih 7.77. Polufinale utrke na 60 metara s preponama na rasporedu je sutra u 19 sati po hrvatskom vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!