Tenis

Pouille i Bautista-Agut u borbi za naslov u Dubaiju

Petar Jenjić • petak, 02.03.2018.
Pouille i Bautista-Agut u borbi za naslov u Dubaiju
Foto: EPA

Odigrani su polufinalni susreti na ATP turniru u Dubaiju. Za titulu će se boriti Francuz Lucas Pouille, koji je na pragu ulaska deset najboljih tenisača svijeta, i Roberto Bautista-Agut...

Prvi puta u karijeri francuski tenisač Lucas Pouille mogao bi ući među deset najboljih tenisača svijeta. Nakon poraza na Australian Openu Francuz igra jako dobro, osvojio je turnir u Montpellieru i igrao finale Marseillea. Danas je nakon velike borbe, nakon dva sata i 13 minuta bio bolji od Filipa Krajinovića.

Pouille je imao sve u svojim rukama. Dobio je prvi set sa 6:3 i u drugom stigao do breaka prednosti i servisa za meč. Međutim, Krajinović uspijeva izboriti tie-break, a u konačnici i posljednji set. Nijedan tenisač nije posustao na servisu pa se ponovno igrala 13. igra u kojoj je Francuz iskoristio treću meč loptu.

"Po prvi puta u karijeri igrati za ulazak u TOP 10 sjajan je osjećaj. Očito, ako budem igrao kako sam i do sada i potpuno fokusiran, siguran sam da ću prije ili kasnije ostvariti taj cilj", kazao je Pouille nakon meča.

Nešto manje problema u svom polufinalnom meču imao je Roberto Bautista-Agut koji je za sat i 21 minutu, u dva seta, svladao Tunižanina Maleka Jazirija.

Španjolski tenisač nije imao prevelikih problema u prvom setu koji je dobio sa 6:3, ne dopustivši nijednu break priliku protivniku. Jaziri je bolje krenuo u drugi set, poveo je sa 4:1, međutim, Bautista i do kraja nije izgubio nijedan gem.

ATP Dubai, polufinale:
Lucas Pouille - Filip Krajinović 6:3, 6:7 (4), 7:6 (5)
Roberto Bautista Agut - Malek Jaziri 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!