Zimski sportovi

Weirather slavila u superveleslalomu u Crans-Montani, odluka o Malom kristalnom globusu pada u Areu

Sportnet • subota, 03.03.2018.
Weirather slavila u superveleslalomu u Crans-Montani, odluka o Malom kristalnom globusu pada u Areu
Foto: EPA

Iako je Lara Gut bila vodeća u superveleslalomu prije današnje utrke u Crans-Montani, slabim rezultatom pala je na drugo mjesto iza pobjednice Tine Weirather, sa zaostatkom od 46 bodova...

AUTOR: Jan Šneler

U pretposljednjoj utrci superveleslaloma za žene u švicarskoj Crans-Montani uzbuđenja nije nedostajalo. Razlika između vodeće skijašice do današnje utrke Lare Gut i drugoplasirane Tine Weirather bila je svega 18 bodova. U današnjoj utrci brončana s nedavno održanih Zimskih olimpijskih igara napravila je veliki korak k osvajanju Malog kristalnog globusa u superveleslalomu.

Kao sedma je startala lihtenštajnska skijašica Tina Weirather i odličnom vožnjom došla ispred Austrijanke Anne Veith i Lare Gut. Osim što joj je pomogla slabija vožnja Gut koja je zaostajala 59 stotinki za Weirather, dobila je pomoć u vidu drugih skijašica koje su se smjestile između prvog i sedmog mjesta.

Odličan posao odradila je Wendy Holdener koja je sa startnim brojem 31, došla do trećeg mjesta zaostavši svega 38 stotinki za vodećom Weirather.

U posljednjoj utrci koja je na rasporedu za 12 dana borba će se voditi između Weirather i Gut, sve druge skijašice izgubile su i matematičke šanse za osvajanje Malog kristalnog globusa. U svakom slučaju u prednosti je Lihtenštajnka koja ima lijepu prednost prije posljednje utrke u švedskom Areu.

Crans-Montana, superveleslalom (ž):
1. Tina Weirather (LIH) 1:02.17
2. Anna Veith (AUT) +0.36
3. Wendy Holdener (ŠVI) +0.38
4. Federica Brignone (ITA) +0.51
4. Michelle Gisin (ŠVI) +0.51
6. Christine Scheyer (AUT) +0.57
7. Lara Gut (ŠVI) +0.59
8. Stephanie Brunner (AUT) +0.68
9. Joana Haehlen (ŠVI) +0.77
10. Johanna Schnarf (ITA) +0.81

Poredak, superveleslalom (ž), 7/8 utrka:
1. Tina Weirather 421
2. Lara Gut 375
3. Anna Veith 307

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!