Tenis

Roberto Bautista Agut dominantnim nastupom uzeo naslov u Dubaiju

Sportnet • subota, 03.03.2018.
Roberto Bautista Agut dominantnim nastupom uzeo naslov u Dubaiju
Foto: EPA

Španjolac Roberto Bautista-Agut pobjednik je ATP turnira serije 500 u Dubaiju. Bautista je u finalu slavio protiv Francuza Pouillea s 2:0 (6-3, 6-4) u setovima i tako uzeo svoj osmi ATP naslov u karijeri, ali prvi iz serije 500, što znači da je španjolski tenisač došao do najvećeg uspjeha u karijeri.

PIŠE: Stipe Dedić

Bio je ovo četvrti međusobni susret ovih dvaju tenisača, ujedno i treća pobjeda za Španjolca. Jedini meč u kojem je slavio Pouille bio je onaj na Australian Openu 2016. godine.

Bautista je od početka meča pokazao da je u finale ušao mirnije glave i njegovi su udarci bili kudikamo precizniji od Pouilleovih. Španjolac do prvog breaka dolazi pri vodstvu 2:1 u prvom setu iskoristivši četvrtu loptu za break u tom servis gemu Pouillea. Francuz mi je mogao uzvratiti već u sljedećem gemu, ali nije uspio iskoristiti dvije lopte za povratak u set. Bautista je do kraj prve dionice bio siguran na servisu i uzeo je prvi set rezultatom 6:3.

Pouille se pribrao i u drugom setu pokazao zašto je trenutačno u najboljoj formi u karijeri. Francuz je uzeo svoja prva dva servis gema, potom i slomio servis Španjolca u četvrtom gemu seta i poveo s 3:1. Bautista je uzvratio breakom u sljedećem gemu, a onda i poravnao na 3:3. Pouille je bio gotovo siguran u osvajanje drugog seta i povratak Bautiste ga je doslovno slomio. Francuz pri rezultatu 4:4 u drugom setu još jednom gubi servis i Španjolac odlazi na 5:4.

Španjolac je u posljednjem gemu protivniku dozvolio tek dva poena i sigurno odservirao za svoj osmi ATP naslov u karijeri, odnosno drugi ove sezone nakon slavlja u Aucklandu. Pouille je, pak, nakon poraza u finalu turnira u Marseilleu, izgubio i drugi finale za redom. Francuz tako ostaje na pet osvojenih ATP titula.

ATP Dubai, finale:
Bautista-Agut (3) - Pouille (2) 6-3, 6-4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!