Tenis

Mektić i Peya zaustavljeni u polufinalu parova, Del Potro i Anderson potvrdili odličnu formu u singlu

Dario Dodić • subota, 03.03.2018.
Mektić i Peya zaustavljeni u polufinalu parova, Del Potro i Anderson potvrdili odličnu formu u singlu
Foto: EPA

Poznati su finalisti u singlu i u parovima na ATP turniru u Acapulcu. Kevin Anderson i Juan Martin Del Potro potvrdili su sjajnu formu u 2018. godini i izborili finale singla, dok se u finale parova nije plasirala hrvatsko-austrijska kombinacija Mektić/Peya...

2018. godina iznimno godi Južnoafrikancu Kevinu Andersonu. Polufinalnom pobjedom protiv Amerikanca Jareda Donaldsona na ATP turniru u Acapulcu Anderson je stigao do skora 11-2 i borbe za petu titulu u karijeri.

Gotovo dva i pol sata borio se peti nositelj s Amerikancem. Nakon što je prvi set uzeo sa 6:3, drugi je pripao Donaldsonu (6:4). Odlučujući treći set otišao je na stranu trenutno osmog igrača svijeta, dvama breakovima osigurava treće finale u 2018. godini.

Na putu do titule stajat će mu neugodan protivnik, Argentinac Juan Martin Del Potro također uživa u 2018. godini, u polufinalu Acapulca bez ikakvih je problema svladao drugog nositelja Alexandera Zvereva.

Za desetu pobjedu ove godine Del Potro je protiv Zvereva trebao tek sat i pol, slavio je sa 6:4, 6:2.

Povijest je na Argentinčevoj strani, šest su puta dosad igrali na ATP Touru i svih je šest puta do pobjede stigao Del Potro.

U finale turnira parova nisu se uspjeli plasirati Nikola Mektić i Alexander Peya. Hrvatsko-austrijska kombinacija je nakon poraza u finalu Rio de Janeira poražena u polufinalu Acapulca.

U dva relativno lagana seta nakon 74 minute igre Mektića i Peyu svladala je britansko-brazilska kombinacija Murray/Soares, koja je slavila sa 7:5, 6:3. U finalu će igrati protiv braće Bryan.

ATP Acapulco, polufinale, singl i parovi:
Del Potro (ARG, 6) - Zverev (NJEM, 2) 6:4, 6:2
Anderson (JAR, 5) - Donaldson (SAD) 6:3, 4:6, 6:3
Murray/Soares (VB/BRA, 3) - Mektić/Paya (HRV/AUT) 7:5, 6:3
Bryan/Bryan (SAD, 4) - Harrison/Sock (SAD) 7:5, 1:6, 10:8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!