Tenis

Mladi Čileanac do prvog finala na ATP Touru, čeka ga Fabio Fognini

Branimir Korać • nedjelja, 04.03.2018.
Mladi Čileanac do prvog finala na ATP Touru, čeka ga Fabio Fognini
Foto: EPA

U borbi za titulu pobjednika ATP turnira u Sao Paulu igrat će Fabio Fognini i Nicolas Jarry. Fogniniju je to 15. finale u karijeri, a Jarryju tek prvo...

Fabio Fognini ne toliko neočekivano i Nicolas Jarry kao iznenađenje igrat će u finalu turnira u Sao Paulu. Fognini je u polufinalu u dva seta bez većih problema svladao Pabla Cuevasa, a Jarry je u tri seta u dosta zanimljivijem dvoboju bio bolji od Horacija Zeballosa.

Za Fogninija je to 15. finale na ATP Touru u karijeri, a njime je nastavio niz od barem jednog finala svake godine počevši s 2012. godinom kada je u travnju probio led ulaskom u finale Bukurešta gdje ga je svladao Gilles Simon.

U Sao Paulu kao posljednju prepreku prije finala imao je iskusnog Urugvajca Pabla Cuevasa i svladao ga je sa 6:4, 6:2. Fognini i Cuevas jako se dobro poznaju, često su se susretali, a posljednji meč u Indian Wellsu otišao je na stranu Urugvajca. Urugvajac je slavio i u posljednjem međusobnom dvoboju na zemlji i to još 2014. godine u polufinalu Umaga.

Ovdje je Fognini pomalo rutinski došao do pobjede, nijednom tijekom meča nije izgubio početni udarac dok je s druge strane napravio tri breaka.

U finalu ga očekuje Čileanac Nicolas Jarry, 22-godišnjak koji uživa u svom najboljem tjednu u karijeri. Jarry je kao junior puno obećavao, jednako kao i sunarodnjak Cristian Garin, ali ulazak u seniorski tenis zahtijevao je dužu prilagodbu. Napokon je otišao daleko, sve do finala gdje će se boriti za prvu titulu u karijeri.

U polufinalu izgubio je prvi set u tie-breaku protiv Horacija Zeballosa, ali nakon toga zaigrao je bolje i uz nešto nervoze na meč loptama prošao u finale. Realizirao je tek sedmu meč loptu i slavio nakon 130 minuta igre.

ATP Sao Paulo, polufinale:
Fabio Fognini (Italija, 2) - Pablo Cuevas (Urugvaj, 3) 6:4, 6:2
Nicolas Jarry (Čile) - Horacio Zeballos (Argentina) 6:7(5), 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!