Tenis

Dominantni Del Potro ostao savršen protiv Andersona i dohvatio prvu titulu ove godine

Dario Dodić • nedjelja, 04.03.2018.
Dominantni Del Potro ostao savršen protiv Andersona i dohvatio prvu titulu ove godine
Foto: Kristijan Komarica

Argentinski tenisač Juan Martin Del Potro pobjednik je turnira iz serije 500 u Acapulcu. Del Potro je u finalu s 2-0 u setovima svladao Južnoafrikanca Kevina Andersona...

Juan Martin Del Potro od idućeg je tjedna osmi igrač svijeta. Argentinac, kojeg se otpisuje već godinama, je u finalu ATP 500 turnira u Acapulcu svladao Južnoafrikanca Kevina Andersona i došao do prve titule ove godine te zamjene mjesta s Andersonom na ATP ljestvici.

Nije ovako jak turnir Del Potro osvojio još od trijumfa u Baselu 2013. godine.

U prvom je setu presudila sedma igra. Anderson je na svojem servisu stigao do 40:15, ali Del Potro okreće gem u svoju korist i prvom break-loptom oduzima servis Južnoafrikancu. Tri gema i tri set-lopte kasnije Argentinac je imao 6:4.

Iako igra najbolji tenis karijere Anderson se nije mogao mjeriti s raspoloženim Del Potrom. Nije pomogla niti nezgodna ozljeda u drugom setu, iako sam Anderson kaže da teško da je to presudilo meč.

U trećem gemu Del Potro stiže do breaka i nakon sto minuta igre s novih 6:4 uzima prvu titulu ove godine. U sedmom međusobnom ogledu ove dvojice tenisača sedmi put je slavio Del Potro.

"Ovo je vrlo poseban turnir za mene. Pobijedio sam trojicu Top 10 igrača na istom turniru, to mi je vrlo važno. Presretan sam što sam 21. titulu karijere osvojio u Acapulcu", rekao je 29-godišnji Argentinac.

Jamie Murray i Bruno Soares obranili su titulu na turniru parova, prvi put otkako zajedno nastupaju. U finalu su svladali braću Bryan sa 7:6(4), 7:5.

ATP Acapulco, finala, singl i parovi:
Juan Martin Del Potro (ARG, 6) - Kevin Anderson (JAR, 5) 6:4, 6:4
Murray/Soares (VB/BRA, 3) - Bryan/Bryan (SAD, 4) 7:6(4), 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!