Zimski sportovi

Probuđeni Medvjedi odnijeli pobjedu i iz Linza kod protivnika u četvrtfinalu

Branimir Korać • nedjelja, 04.03.2018.
Probuđeni Medvjedi odnijeli pobjedu i iz Linza kod protivnika u četvrtfinalu
Foto: FaH

Nakon lošijeg ulaska u play-off, hokejaši Medveščaka u posljednje četiri utakmice prikazali su puno bolju igru i za to su nagrađeni bodovima. U te četiri utakmice skupili su devet bodova, a samo tri u prvih šest...

Dobru formu Medveščak je potvrdio i u gostima kod Linza kojeg je svladao s 3:2. Linz je bio opasnija momčad, konstantno je vršio pritisak, ali Medveščak je imao na vratima raspoloženog Kevina Carra i vrlo dobro koristio prilike na drugoj strani.

Nakon dvije vezane pobjede, Medvjedi su u petak poraženi na svom ledu nakon penala protiv Vienne, ali vrlo brzo su se vratili na pobjedničke staze. Linz je odmah uz bok Salzburgu i Vienni koji drže vrh ljestvice, ove sezone svladao je Medvjede četiri puta u pet susreta do ovog, a nanio mu je i onaj ružan poraz 8:1.

Ovaj put sasvim drugačija priča, istina je da su domaćini imali gotovo dvostruko više udaraca na gol, ali realizacija je bila bolja na drugoj strani.

Nakon prvih 20 minuta Medveščak je imao vodstvo 2:0 zahvaljujući golovima Michaela Boivina i Mikke Lehtonena da bi Boivin novim golom u 34. minuti stavio domaćine u još veće probleme.

Linz je u završnici druge dionice uspio smanjiti preko Fabija Hofera, a 16 minuta prije kraja na 3:2 smanjio je Jonathan D'Aversa i najavio vrlo zanimljivu završnicu.

Do kraja je obrana gostiju bila na velikim iskušenjima, ali na čelu s Carrom koji je na kraju imao 41 obranu, izdržala je nalete domaćina.

Nakon završenih susreta određeni su i parovi četvrtfinala doigravanja, a Medveščak će igrati upravo protiv Linza i to prvu utakmicu u gostima 9. ožujka.

EBEL:
Linz - Medveščak 2:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!