Tenis

Jana Fett spasila sedam meč lopti, ali na kraju ipak pokleknula protiv Bernarde Pere

Sportnet • ponedjeljak, 05.03.2018.
Jana Fett spasila sedam meč lopti, ali na kraju ipak pokleknula protiv Bernarde Pere
Foto: EPA

Jana Fett nije se uspjela kroz kvalifikacije plasirati u glavni ždrijeb WTA turnira u Indian Wellsu. Bolja od naše tenisačice s 2:0 (6-3, 6-4) u setovima bila je Bernarda Pera, rođena Zadranka koja nastupa za Sjedinjene Američke Države. Jana je u drugom setu spasila čak sedam meč lopti, ali je u konačnici ipak morala čestitati protivnici na pobjedi.

PIŠE: Stipe Dedić

Bio je ovo drugi međusobni susret ovih dviju tenisačica i prva pobjeda za Peru. U jedinom dosadašnjem dvoboju bolja je bila Jana Fett s 2:1 u setovima.

Jana Fett dobro je odigrala prvih šest gemova meča. Obje su tenisačice po jednom oduzele servis protivnici i meč je bio potpuno poravnat, a onda je Pera počela agresivnije napadati servis naše tenisačice i jako je brzo došla do novog breaka. Bernarda Pera uzela je svoj sljedeći servis gem i povela s 5:3, a onda još jednom uzela servis Jane Fett i zasluženo odnijela prvi set.

Zanimljivu borbu gledali smo u drugom setu. Početak druge dionice gotovo da je bio kopija prvog seta. Pri rezultatu 3:2 za Peru, Jana Fett bila je na servisu, no nije uspjela zadržati prednost početnog udarca i Pera je otišla najprije na 4:2 pa onda i na 5:2 i činilo se kako je meč praktički gotov. Ipak, Jana je uspjela uzeti svoj servis i smanjiti na 5:2, a potom na servis protivnice okrenuti 0:40, odnosno spasiti tri meč lopte i potpuno se vratiti u meč. Pera je i u desetom gemu drugog seta krenula s tri poena u nizu i osigurala si nove tri meč lopte. Jana Fett uspjela je i to obraniti, potom spasiti još jednu meč loptu Pere, ali je na kraju ipak pokleknula.

U konačnici, više nego zasluženih 2:0 za Bernardu Peru. Janu Fett iznevjerio je servis. Napravila je pet dvostrukih pogrešaka, a što je još i poraznije, imala je tek 49% ubačenih prvih servisa od kojih je uspjela osvojiti samo 50% poena. Premalo je to bilo za prolazak u drugi krug kvalifikacija i naša će tenisačica morati proboj među 100 najboljih tražiti na nekim drugim turnirima.

WTA Indian Wells, kvalifikacije:
Bernarda Pera - Jana Fett 6-3, 6-4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!