Košarka

VIDEO: Fantastični Bogdanović donio pobjedu Pacersima, Žižić napokon do minutaže, poena, skokova...

Branimir Korać • utorak, 06.03.2018.
VIDEO: Fantastični Bogdanović donio pobjedu Pacersima, Žižić napokon do minutaže, poena, skokova...
Foto: EPA

Svi hrvatski NBA igrači izuzev Darija Šarića noćas su bili u akciji. Daleko najbolji učinak ostvario je Bojan Bogdanović koji je bio prvo ime susreta u kojem su Pacersi svladali Buckse...

Bojan Bogdanović odigrao je jednu od najboljih utakmica u dresu Indiana Pacersa i apsolutno je najzaslužniji za važnu pobjedu protiv Milwaukee Bucksa. Bogdanović je bio jedan od rijetkih koji je bio raspoložen, Bucksi ga ni na koji način nisu uspjeli zaustaviti i odigrao je definitivno ključnu ulogu.

Ne samo što je bio prvi strijelac susreta, Bogdanović je u završnici došao do vrlo važne lopte nakon što su za nju skakali Khris Middleton i Cory Joseph, Bojan se izborio za nju i Eric Bledsoe poslao ga je na liniju slobodnih bacanja pet sekundi prije kraja. Hrvatski reprezentativac ubacio je oba bacanja za 92:89, a na kraju Giannis Antetokounmpo nije donio Bucksima produžetak.

"Nakon utakmica bez poena protiv Charlottea, bio sam jako ljut i rekao sam si da moram biti agresivan. Kod tog skoka, zatvorio sam Bledsoea kao kod slobodnih bacanja, znao sam da ću pogodio oba ako naprave prekršaj", istaknuo je Bogdanović.

Za 35 minuta provedenih na parketu, Bogdanović je ubacio 29 poena (4/6 za dva, 5/7 za tri, 6/8 slobodna) uhvatio četiri skoka, podijelio tri asistencije i osvojio dvije lopte. 14 poena (šut 5/19) ubacio je Victor Oladipo, ali i imao deset izgubljenih lopti.

Kod poraženih Bledsoe je ubacio 26 poena, a Antetokounmpo 18 poena uz 12 skokova i pet blokada.

Dvoznamenkast bio je i Mario Hezonja, no njegov Orlando poražen je u gostima u Salt Lake Cityju s 94:80. Hezonja je odradio još jednu dobru utakmicu, no Jazzeri su bili prejaki i nastavili svoju bitku za doigravanje.

Domaćin je u grčevitoj borbi za doigravanje i svaka pobjeda puno mu znači, a s druge strane Orlando je na dnu lige stoga si Jazzeri nisu smjeli dopustiti kiks na svom parketu u ovom dvoboju.

Odradili su ga dobro, u drugoj četvrtini napravili su seriju 12:0 koja ih je odvela do prednosti 54:44 na odmoru nakon čega više nisu dopustili Orlandu preokret.

Hezonja je za 20 minuta ubacio deset poena (2/3 za dva, 2/6 za tri) uz tri skoka i dvije osvojene lopte, Nikola Vučević predvodio je goste s 15 poena i 12 skokova, a Aaron Gordon dodao je 13 poena uz šut 4/18. Kod Jazzera Rudy Gobert bio je nezaustavljiv s 21 poenom i 17 skokova, a Donovan Mitchell dodao je 19 poena i pet skokova.

Ante Žižić napokon je dobio priliku pokazati što može u dresu Cavsa, upisao je dosad najveću minutažu, najviše poena, najviše skokova, asistencija i odradio svoju najbolju utakmicu.

Cavsi su visoko svladali Pistonse sa 112:90, a Žižić je dobio priliku već u drugoj dionici i odmah ju je počeo koristiti. Moglo bi ih biti još u budućnosti, Cavsi su bez Kevina Lovea i Tristana Thompsona što otvara prostor i za hrvatskog centra. Susret je završio sa 16 minuta, šest poena (3/3), šest skokova, dvije asistencije i blokadom.

I u ovom susretu Cavse je predvodio LeBron James koji je ubacio 31 poen uz sedam skokova i asistencija, a sjajan je bio i Larry Nance s 22 poena i 15 skokova.

Kod Pistonsa Blake Griffin završio je s 25 poena, osam skokova i pet asistencija, a Andre Drummond dodao je 15 poena i devet skokova.

Phoenix Sunsi ubilježili su novi poraz, a Dragan Bender i dalje se ističe asistencijama. Bender je noćas bio prvi asistent Sunsa, ali Heat je ipak bio prejak i odnio je pobjedu 125:103.

Ponovno su nedostajala Benderova završavanja oko koša, ispucao je četiri lopte od čega tri trice, dvije pogodio i susret završio sa šest poena. Imao je isto toliko asistencija i dva skoka za 31 minutu provedenu na parketu.

Puno problema Sunsima stvorio je Hassan Whiteside koji je odigrao svoju najbolju utakmicu u više od zadnjih mjesec dana te predstavljao prevagu u ovom susretu. Upisao je 24 poena, 14 skokova i tri blokade, Goran Dragić dodao je 17 poena i pet asistencija, a Justise Winslow 12 poena, 12 skokova i pet asistencija.

Kod Sunsa Devin Booker ubacio je 31 poen i podijelio pet asistencija, a TJ Warren ubacio je 19 poena.

U dvoboju protivnika koji su bili u pobjedničkom nizu, Blazersi su svoj nastavili slavljem kod velikih rivala Los Angeles Lakersa. Poznata je "ljubav" Lakersa i Blazersa, a Portland je do drage mu pobjede došao sa 108:103.

Damian Lillard igra na vrhuncu forme i ništa mu nisu mogli niti Lakersi. Bio je nezaustavljiv, u četvrtoj četvrtini ubacio je čak 19 poena, Blazersi su pet minuta prije kraja gubili 11 razlike, ali Lillard ih je odveo do sedme uzastopne pobjede.

Na kraju je skupio 39 poena, pet skokova i šest asistencija, CJ McCollum dodao je 22 poena, pet skokova i pet asistencija, a Jusuf Nurkić 16 poena i 16 skokova.

Kod Lakersa Julius Randle ubacio je 21 poen i uhvatio devet skokova, Isaiah Thomas 19 poena (5/21) uz sedam asistencija, a Ivica Zubac za 16 minuta upisao je sedam poena (2/3 za dva, 3/3 slobodna) uz četiri skoka.

NBA:
Indiana Pacers - Milwaukee Bucks 92:89
Utah Jazz - Orlando Magic 94:80
Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 112:90
Miami Heat - Phoenix Suns 125:103
Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers 103:108
Chicago Bulls - Boston Celtics 89:105
San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 100:98

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!