Košarka

Favoriti slavili u prvim utakmicama četvrtfinala Eurokupa, Gran Canaria propustila iznenaditi Lokomotiv

Sportnet • utorak, 06.03.2018.
Favoriti slavili u prvim utakmicama četvrtfinala Eurokupa, Gran Canaria propustila iznenaditi Lokomotiv

Nakon prvih četvrtfinalnih susreta košarkaškog Eurokupa, iznenađenja nije bilo. Domaće momčadi su slavile te se u petak očekuju drugi dvoboji iz serije...

PIŠE: Jan Šneler

Najboljih osam momčadi Eurokupa odigralo je svoje prve susrete četvrtfinala. U seriji na dvije dobivene utakmice, favoriti su očekivano slavili. Najzanimljivije je bilo u Krasnodaru gdje je domaći Lokomotiv Kuban tek u posljednjim minutama uspio slomiti otpor Gran Canarije.

Iako se prije utakmice očekivalo kako će obrana Lokomotiv Kubana uspjeti zaustaviti izrazito napadački orijentiranu Gran Canariju te ju svesti na mali broj poena, gosti iz Španjolske pokazali su se kao tvrd orah. Gotovo cijelu utakmicu Gran Canaria je vodila i dominirala susretom te svega četiri minute do kraja imala veliko vodstvo 63:70.

Ipak, u tim trenucima Lokomotiv radi seriju 10:0 te dolazi minutu i pol do kraja do vodstva 73:70. Zanimljiva je činjenica kako je to bilo prvo vodstvo domaće momčadi na utakmici. Iako su imali šansu za popravak, gosti nisu iskoristili priliku te je Lokomotiv na kraju slavio sa 79:74.

Najbolji je u ruskoj momčadi bio Kulagin koji je postigao 20 poena uz tri skoka, dok su u gostujućoj momčadi najefikasniji bili Rabaseda i Radičević s 11 koševa.

Zanimljivo je bilo i u Münchenu gdje je Bayern slavio protiv Uniks Kazana s 83:75. Iako su Bavarci bili favoriti, Uniks fantastično stoji u VTB ligi i definitivno nije momčad za podcjenjivanje. Bayern nije lagano došao do pobjede te je na poluvremenu vodio sa svega 33:32. Kasnije je ta prednost rasla, a posebno dobro su domaći odigrali posljednje minute kada su zadržali mirnoću i sigurno priveli utakmicu kraju.

Devin Booker je odradio odličnu utakmicu i postigao 16 koševa te dodao devet skokova. U redovima Uniksa, Colom je bio raspoložen te je upisao 22 poena (pet trica).

Iako je na papiru Darušafaka imala najlakši posao u četvrtfinalu, Budućnost se pokazala kao nezgodan protivnik. U krajnje neefikasnoj utakmici u kojoj su obje momčadi šutirale loše, turska momčad ipak je izvukla pobjedu 57:54. Na poluvremenu je Darušafaka imala minimalno vodstvo 27:26 koje je ipak povećala u trećoj dionici.

Loše je Budućnost odigrala treću četvrtinu te postigla svega devet koševa. Kada je pred sam kraj četvrtine Darušafaka povela s 46:33, činilo se da će do pobjede ipak doći lako. Međutim čak šest minuta u posljednjoj četvrtini je trebalo domaćima da postignu koš. Budućnost je to iskoristila te serijom 13:0 došla do egala. U posljednju minutu ušlo se rezultatom 52:52, no brzopletom igrom i slabom reakcijom u obrani Budućnost je pala i propustila iznenaditi turski klub.

Za Darušafaku je Johnson postigao 17 koševa i dodao devet skokova, dok je u poraženoj Budućnosti double-double učinak upisao Nikolić (12 koševa, 10 skokova).

Iako se tako ne bi reklo na prvi pogled, najlakši posao večeras imala je Reggiana koja je lako slavila protiv Zenita sa 75:61. Iako je Zenit dobro otvorio utakmicu, Talijani odlaze na poluvrijeme s prednosti 35:29. U trećoj četvrtini tu su prednost i povećali da bi u posljednjih 10 minuta potpuno riješili pitanje pobjednika.

Ključan u pobjedi Reggiane bio je Reynolds koji je postigao 19 koševa i upisao 11 skokova. S druge strane, za poraženi Zenit, Karašev je upisao učinak od 19 koševa, pet skokova i četiri asistencije.

Eurokup, četvrtfinale, 1. utakmica:
Lokomotiv Kuban - Gran Canaria 79:74
Darušafaka - Budućnost 57:54
Bayern - Unics Kazan 83:75
Reggiana - Zenit 75:61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!