Nogomet

Klopp: "Idemo korak po korak, ali imamo šanse za polufinale"

Sportnet • srijeda, 07.03.2018.
Klopp: "Idemo korak po korak, ali imamo šanse za polufinale"
Foto: EPA

Nakon prolaza protiv Porta u osmini finala Lige prvaka, trener Liverpoola Jurgen Klopp osvrnuo se na posljednju fazu europskog natjecanja i istaknuo ambicije svoje momčadi...

PIŠE: Jan Šneler

Vjerovali ili ne još 2009. godine Liverpool je posljednji put igrao u četvrtfinalu Lige prvaka. Jučerašnjim remijem protiv Porta (1. utakmica završila pobjedom Redsa 5:0), Liverpool je konačno došao do najboljih osam momčadi Europe i time se definitivno vratio u društvo u koje pripada.

Jučerašnji remi protiv Porta i prilično nezanimljiva utakmica potpuno su bili očekivani jer niti Liverpool niti Porto nisu u utakmicu ušli s mišlju kako se nešto spektakularno može dogoditi. Ono što je svakako najvažnije treneru Liverpoola Jurgenu Kloppu jest činjenica da se nitko nije ozlijedio.

"Nije ovo bila najzanimljivija utakmica, ali smo ju uspješno kontrolirali, imali nekoliko prilika, sačuvali praznu mrežu i omogućili nekim igračima da dobiju više minuta. Prilično sam siguran kako je ovakva utakmica rijetkost u nokaut fazi natjecanja. Trebali smo biti ozbiljni i bili smo tako da je sve prošlo dobro", rekao je Klopp za BT Sport.

Liverpool se sada okreće četvrtfinalu i mogućim protivnicima koji mogu biti jako teški, ali i prolazni. Za sada je prolaz osigurao, osim Liverpoola, Real Madrid, ali nepotrebno bi bilo da u tu skupinu ne ubrojimo Bayern i Manchester City koji su sve riješili u prvom susretu. Što se tiče drugih dvoboja, situacija je prilično otvorena i ne bi bilo uputno procjenjivati tko će igrati u četvrtfinalu.

"Sljedeća će runda biti teška, očekuje nas sedam odličnih momčadi, od kojih možda četiri iz Engleske što svakako ne olakšava posao. Idemo korak po korak, ali imamo šanse za polufinale. Ne priželjkujemo niti jednu ekipu. Možemo igrati sa svima", zaključio je za BBC Klopp i time potvrdio kako vjeruje u kvalitetu svoje momčadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!