Tenis

Indian Wells: Težak ždrijeb za Karlovića, Ćorića, Martić i Vekić, Čilić bi mogao u četvrtfinalu na Đokovića

Sportnet • srijeda, 07.03.2018.
Indian Wells: Težak ždrijeb za Karlovića, Ćorića, Martić i Vekić, Čilić bi mogao u četvrtfinalu na Đokovića
Foto: EPA

Ždrijeb parova tenisačica i tenisača na turniru u Indian Wellsu nije bio idealan za naše predstavnike. Najbolji ždrijeb ima najbolji hrvatski reket i treći tenisač na ljestvici, Marin Čilić...

PIŠE: Jan Šneler

Iako je teško u tenisu procijeniti koji ždrijeb je bolji ili lakši jer su iznenađenja uvijek moguća pa tako i promjene kod očekivanih protivnika, nekakav sud je kako su hrvatski tenisači i tenisačice prošli dosta loše u ždrijebu Indian Wellsa.

Kako i dolikuje njegovoj visokoj poziciji, najbolji ždrijeb ima Marin Čilić. Osim što je slobodan u prvom kolu, Čilić bi u drugom trebao igrati protiv boljeg iz meča između Viktora Troickog i Martona Fucsovicsa. Tek bi u četvrtom kolu Čilić mogao igrati protiv ozbiljnijih protivnika poput Isnera, Monfilsa ili Simona međutim dojma smo kako je naš tenisač u ovom trenutku dovoljno kvalitetan da svlada bilo kojeg od nabrojanih tenisača.

U kasnijem dijelu ždrijeba, već u četvrtfinalu, ukoliko do njega prođe, Čilić bi se mogao susresti s Del Potrom, Nishikorijem, Ferrerom ili oporavljenim Novakom Đokovićem što bi već bio puno ozbiljniji ispit za našeg tenisača. S obzirom na to da je drugi nositelj, eventualni susret s najboljim tenisačem svijeta Rogerom Federerom dogodit će se tek u finalu.

S druge strane, Ivo Karlović i Borna Ćorić ne mogu biti prezadovoljni ždrijebom. Karlović bi u slučaju prolaska mladog 22-godišnjeg Maximiliana Marterera već u drugom kolu išao na Tomaša Berdycha. Ćorića u prvom kolu čeka Donald Young s kojim naš tenisač ima pozitivan skor. U drugom kolu išao bi na Španjolca Alberta Ramosa-Vinolasa koji iako je zemljaš nije nimalo bezazlen protivnik. Kada bi Ćorić eventualno došao do trećeg kola tu bi čekao još jedan Španjolac, Bautista Agut, s kojim naš tenisač nema dobrih iskustava (jedna pobjeda, četiri poraza).

Što se tiče ždrijeba tenisačica niti tu nema puno optimističnih vijesti. Mlada Jana Fett ispala je već u prvom kolu kvalifikacija te Hrvatsku na turniru predstavljaju Petra Martić i Donna Vekić. Martić u prvom kolu ide na njemačku tenisačicu Tatjanu Mariu koju je već pobijedila 2014. na turniru Captiva Island. Što se tiče daljnjeg natjecanja, Martić bi pobjedom išla na Barboru Strycovu koja je 25. tenisačica Svijeta. Kada bi naša tenisačica i prošla ta iskušenja, u trećem kolu bi ju čekala odlična Jelena Ostapenko.

Donna Vekić trebala bi proći grčku tenisačicu Mariju Sakkari s kojom ima pozitivan omjer. U drugom kolu čekala bi ju nezgodna Australka Ashleigh Barty, dok bi eventualnim prolaskom u trećem kolu mogla doći na Coco Vandeweghe koja je našu tenisaču posljednji put pobijedila u Pekingu vrlo glatko s dva puta po 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg08.03.2018. u 13:34
    Pa neznam nije to bas tako lose: svi oni unaju igrati, ali znaju i nasi tako da nekoga od takvih igraca moras i pobijediti ako mislis bar ostati na ATP listi tamo gdje si.
    interreg