Nogomet

VIDEO: Bišćanova Olimpija preporođena u nastavku prvenstva, Hrvati zabili četiri od pet golova

Branimir Korać • srijeda, 07.03.2018.
VIDEO: Bišćanova Olimpija preporođena u nastavku prvenstva, Hrvati zabili četiri od pet golova
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U 21. kolu slovenskog prvenstva Olimpija je ugostila Aluminij i upisala pobjedu 5:1. Čak četiri od pet pogodaka djelo je hrvatskih igrača, dva gola zabio je Leon Benko, a po jedan su dodali Dino Štiglec i Danijel Miškić...

Igor Bišćan radi odličan posao u Olimpiji. Njegova momčad je nakon zimske stanke odradila tri utakmice i upisala tri pobjede te se nalazi na vrhu ljestvice. Posebno uvjerljiva bila je ove srijede kada je slavila s 5:1.

Protivnik je bio slabašni Aluminij koji je imao egal do završnice prvog dijela, ali nakon pogotka Dine Štigleca, stvari su potpuno otišle na stranu Olimpije.

Već u šestoj minuti Olimpija je stigla do vodstva pogotkom Leona Benka koji je sjajno reagirao na ubačaj Apaua i glavom zakucao loptu u mrežu.

Tri minute kasnije gosti dolaze do poravnanja. Nakon prekida lopta je u 16 metara došla do Josipa Zebe, bivšem igraču Međimurja, Sesveta, Segeste..., te Zeba odličnim udarcem pogađa suprotnu malu mrežicu.

Kada se činilo da će se na odmor otići s tih 1:1, poslije kornera lopta je došla do Štigleca, a on u 45. minuti snažnim udarcem zabija za novo vodstvo Ljubljančana.

U nastavku susreta Olimpija je napunila mrežu gostiju. Prvo je Kronaveter pogodio stativu, a odbijenu loptu Benko pospremio u mrežu, zatim je i sam Kronaveter zabio da bi točku na i stavio Danijel Miškić u 70. minuti golom za 5:1 krasnim udarcem s preko 20 metara.

Kod Olimpije Benko, Štiglec i Uremović igrali su svih 90 minuta dok je Miškić zamijenio Čanađiju u 66. Kod gostiju Matija Kovačić na vratima i Josip Zeba u obrani igrali su cijelu utakmicu dok je Kruno Ivančić ušao u 38. minuti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!